Egy osztrák nyaralóhely, a Wolfgang-tó melletti Strobl település bioboltja nem hajlandó a koronavírus elleni oltást felvett látogatóit kiszolgálni – hívta fel blogjában a figyelmet a jelenségre egy Ausztriában élő magyar turisztikai szakértő, hivatkozva az ORF-re.

Az Index szemléje szerint 

a bioboltban egy vendéglátóegység is van, amelyben kávét és süteményt csak az oltással nem rendelkező vendégek kaphatnak.

Fotó: Shutterstock

Strobl polgármestere megmosolyogtatónak tartja a kezdeményezést, és nem tulajdonít nagy jelentőséget neki, a demokrácia a vitákról és a konszenzusról szól 

– vallja. A Wolfgang-tó régió turisztikai egyesülete ugyanakkor elítéli a rebellis vállalkozást.

Ausztriában május 17-től nyithattak újra a vendéglátóhelyek, amelyeket jelenleg is szigorúan csak az úgynevezett 3G szabály alapján, „zöld útlevéllel” lehet igénybe venni. A zöld passzushoz igazolást az kaphat, aki a gyógyult, oltott vagy tesztelt (3G) státusz valamelyikével rendelkezik.

Ausztria augusztus 15-től szigorítja a zöld passzushoz való hozzáférés szabályait, oltási igazolást csak a teljes immunizálást biztosító adag felvétele után állít ki. A gyógyultak esetében ugyanakkor a kétkomponensű oltásoknál teljes immunizációnak tekintik az egy adag felvételét, amelyet az oltási igazoláson ezentúl 2/1 formula helyett 1/1 formulával jelölnek.