Közélet

Éremesőt hozott a csütörtök

Az olimpia bajnok Tótka Sándor mellett a szintén kajakozó Csipes Tamara és a nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóf is ezüstérmet szerzett az olimpia csütörtöki napján.

Az érmek sorát a nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóf nyitotta, aki ugyan nem bírt az esélyes német Florian Wellbrockkal, ám végig az élbolyban úszva megszerezte a második helyet és az ezüstérmet Gregorio Paltrinierit megelőzve.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Ezután következett Tótka Sándor aranyérme, majd a női kajak egyesek 500 méteres futama, ahol a címvédő Kozák Danuta és Csipes Tamara indult a magyar színekben.

A verseny rögtön a rajt megismétlésével kezdődött, miután az elsősorban 200-as specialista svéd Linnea Stensils belehúzott a rajtgépbe. A megismételt rajt az új-zélandiak sztárjának, a világbajnoki címvédő Lisa Carringtonnak sikerült a legjobban, aki 50 méter után már fél hajóhosszal vezetett.

A kevésbé jól rajtoló magyarok közül Csipes 250 méterre már a második helyen volt, ám nem tudta befogni az új-zélandi versenyzőt, így végül a második helyen ért célba, míg Kozák Danuta a negyedik helyen végzett.

Tokio 2020 Tótka Sándor Rasovszky Kristóf olimpia Csipes Tamara
Kapcsolódó cikkek