Közélet

Így közlekedhetünk a hosszú hétvégén, vidéken és Budapesten

Mindenszentekkor ünnepi menetrend szerint közlekednek a MÁV, a Volán, és a BKK járatai is. Soroljuk a részleteket.

A MÁV-START vonatai október 31-én vasárnap az ünnepnapi, november elsején a vasárnapi, 2-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A kiemelt vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz több kocsit kapcsolnak – írja közleményében a MÁV.  

Péntektől hétfőig 1-4 több kocsival közlekednek az InterCity vonatok 

a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Budapest útvonalon, 

a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza vonalon, 

a Budapest–Szolnok–Békéscsaba vonalon, 

a Budapest–Pécs vonalon, 

 a Budapest–Győr–Sopron, Szombathely közötti IC-k, 

a nagykanizsai és keszthelyi a dél-balatoni vonalon, valamint

a Göcsej és Bakony InterCity-k Zalaegerszeg és Szombathely felé. 

Pécsről a Szombathelyre 14:17-kor induló Pannónia InterRégió vonat két motorvonat-egységgel közlekedik. 

November 1-jén a felsoroltakon kívül a Sátoraljaújhelyről Budapestre, a Keleti pályaudvarra 16:04-kor induló Zemplén IC, továbbá a Déli pályaudvarról Tapolcára 9:05-kor és a Tapolcáról a Déli pályaudvarra 15:34-kor induló sebesvonat közlekedik majd több kocsival a szokásosnál.  

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik

október 29., péntek tanítási szünetes munkanap, a hét utolsó munkanapja,

október 30., szombat szabadnap, a nyári időszámítás utolsó napja,

október 31., vasárnap munkaszüneti nap, a téli időszámítás első napja,

november 1., hétfő munkaszüneti nap, a hét első tanítási és munkanapját megelőző nap

november 2., kedd a hét első tanítási és munkanapja

november 3., szerda tanítási nap, munkanapi rend alapján közlekednek a buszok.

Egyes településeken Mindenszentek ünnepe és a halottak napi megemlékezés időszakában plusz járatok közlekednek a temetők jobb elérése érdekében. Ezeket itt böngészheti: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/37802

Hétvégi menetrend szerint járnak a HÉV járatok

A hévek november 1-jén a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak. A hévek menetrendje a bkk.hu/menetrendek oldalon található meg, az utazás dátumának és időpontjának megadásával pedig a BKK FUTÁR utazástervezőben is lekérdezhető.

Fotó: Komka Péter / MTI

Rendkívüli járatokat indít a BKK

Október 28-29-én a BKK-járatok a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak, november 2-ig pedig a temetőket érintő járatok a szokásosnál sűrűbben, illetve nagyobb kapacitással közlekednek, valamint 30-én, 31-én és november 1-én rendkívüli járatok is indulnak.

A rendkívüli járatok csak szombattól hétfőig közlekednek, és a 36B, a 68B, és 118B és a 158B autóbuszra csak az első ajtón, érvényes jegy vagy bérlet felmutatásával lehet felszállni.

Rendkívüli járatok:

28B villamos közlekedik a Keleti pályaudvar és az Új köztemető (Kozma utca) között, Kőbánya-Kispest és az Új köztemető között a 68B rendkívüli autóbuszjárattal lehet utazni. Az Óbudai temetőhöz a Szentlélek térről a 118B rendkívüli autóbuszjárattal is el lehet jutni. Az Pesterzsébeti temető könnyebb megközelítése miatt a 36B autóbusszal is utazhatnak Szentlőrinci úti lakótelep és a Gubacsi út/Határ út között. A Budafoki temetőt a 158B autóbusszal is elérhetik.

Az Új köztemetőt érintő autóbuszok nagyobb kapacitással közlekednek, továbbá a 37-es villamos napközben a temetőig közlekedik a 37A villamos helyett. A Puskás Ferenc Stadiontól a 95-ös és a 195-ös autóbusszal érdemes utazni, ami csütörtöktől módosított útvonalon jár a külső végállomás felé a Kemence utca és az Új köztemető közötti megállókat nem érinti. 

Lezárják:

- október 30-án 7 órától november 1-jén 20 óráig a X., Újhegyi utat a Maglódi út és a körforgalom között, csak a BKK járatai hajthatnak be; a XVI., Tátraszirt sort a Lóca utca és a temető között, a XVIII., Reményik Sándor utcát, a XIX., Temető közt.

- október 31-én 8 órától november 1-jén 20 óráig a XVI., Simongát utat a temető előtt.

Fotó: Komka Péter / MTI

Egyirányúsítják:

- október 28-án 0 órától november 4-én 20 óráig a XXII., Debrő utcát és a Víg utcát a Gádor utca felé;

- október 30-án 7 órától november 1-jén 20 óráig a X., Sírkert utat a körforgalomtól a Maglódi út irányába;

- október 31-én 7 órától november 1-jén 20 óráig a X., Kozma utcát a körforgalomtól a Jászberényi út felé, a XII., Bürök utcát a Tállya utcától a Denevér utcáig, a XXIII., Tartsay utcát a Borona sor felől a Temetősor irányába, valamint a Temetősort a Tartsay utca felől a Vasfű utca és az Alsó határút felé.

útlezárás közlekedés HÉV vonat BKK busz közösségi közlekedés mindenszentek MÁV Start VOLÁN halottak napja
Kapcsolódó cikkek