„Szilveszter, tévedtél – de ez nem érdekel, csak gyógyulj meg mihamarabb!” – írta Facebook-oldalán Novák Hunor gyermekorvos arra reagálva, hogy az olimpia bajnok tornász szerinte oltásellenes tartalmakat osztott meg saját közösségi oldalán.

„Csollány Szilveszter, fiatalkorom egyik csodált hőse élet és halál között, lélegeztetőgépen. Megnéztem: Facebook oldala tele van a legdurvább oltásellenes álhírekkel, „Doktor” Gődény bejegyzésekkel, a Hihetetlen Magazin antivaxxer összeesküvés elméleteivel, kis billgéc-ezéssel” – írja Novák.

„Az oltásellenes propaganda, a gődényista áltudomány életveszélyes, ezért küzdök ellene régóta. Egy-egy poszt vagy megosztás életeket menthet, vagy épp vehet el” – véli az orvos, hozzátéve, hogy nem szeretné, „ha Csollány Szilveszter is Kóbor János sorsára jutna, nem kell újabb tragikus példa, már így is sok.”

„Arra kérek mindenki, hogy oltassa be magát, tegyenek meg mindent a tragédiák megelőzéséért! Oltással a halálos, súlyos kimenetel esélye drasztikusan csökkenthető. Hozzáértő szakemberként javaslom az oltást mindenkinek.”

A védőoltás véd. A hülyeség öl

– zárta gondolatait a szakember.