A helyi France Bleu csatorna jelentette, hogy a 37 éves színész egy sípálya-kereszteződésben ütközött össze egy másik síelővel, és fejsérülést szenvedett. Az adás szerint a baleset másik résztvevője nem került kórházba. Az esetet még vizsgálják, az értesülések szerint a Ulliel nem viselt sísakot.

Ulliel 1984. november 25-én született Párizs külvárosában. Védjegye volt az állgödrén található kis sebhely, melyet gyermekkorában egy kutyaharapás következtében szerzett – írta a france24.

Mindössze 11 éves volt, amikor elkezdett filmekben játszani. Néhány televíziós szerep után a 2001-es Farkasok szövetsége című filmben Vincent Cassel és Monica Bellucci oldalán játszhatott. 2004-ben a Jean-Pierre Jeunet rendezte Hosszú jegyességben Audrey Tautou mellett kapott főszerepet. Alakításáért megkapta a legígéretesebb fiatal tehetségek César-díját, melyet a francia Oscarnak is neveznek.

Gaspard Ulliel francia színész a La Danseuse (A táncosnő) című film bemutatóján a 69. Cannes-i Filmfesztiválon 2016. május 13-án. Fotó: AFP / Valery HACHE

Ezután szerepet kapott a 2007-es Hannibál ébredésében, majd 2014-ben Yves Saint Laurent-t játszotta a róla szóló életrajzi filmben, ezért César-jelölést kapott. Végül a legjobb színész Césarját Xavier Dolan filmjével, az Ez csak a világ végével nyerte el. Modellként is sikeressé vált, többek között a Chanel aftershave arcaként.

Legközelebb Oscar Isaac és Ethan Hawke mellett a Marvel új produkciójában, a Moon Knightban láthatják a nézők.

A francia filmművészet egy hatalmas tehetséget veszít el, aki tele volt energiával és rendkívüli vonzerővel bírt

– írta Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter a Twitteren.