Legalább 34-en megsebesültek a dél-németországi Günzburgban lévő Legoland vidámparkban, amikor két hullámvasút egymásnak ütközött. 

Ketten súlyos állapotban vannak. A Sky News azt írja, hogy az egyik hullámvasút beleütközött a másikba, amikor az egy nagyobbat fékezett.

Several injured in roller coaster accident at Legoland
Fotó: Stefan Puchner / AFP

A tűzoltóság és a mentőszolgálat mellett három helikopter is a helyszínre érkezett, hogy elszállítsák a sebesülteket. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mik voltak a baleset pontos körülményei. A vidámpark szóvivője szerint a Fire Dragon hullámvasúton történt az ütközés. 

Érdekes módon nem ez volt az egyetlen hullámvasút-baleset Németországban az elmúlt időszakban. A múlt héten a délnyugat-németországi Klotten város egyik vidámparkjában történt tragédia. Egy 57 éves nő menet közben kiesett a hullámvasútból, és belehalt a sérüléseibe. Egyelőre ennek a balesetnek az okait sem sikerült kideríteni.

Several injured in roller coaster accident at Legoland
Fotó: Stefan Puchner / AFP

Július közepén a dániai Aarhus városban lévő vidámparkban is történt egy haláleset – írja a BBC. A Tivoli Friheden vidámparkban a Cobra hullámvasút utolsó kocsija szakadt le a többitől menet közben. Ebben a balesetben egy 14 éves lány vesztette életét, és egy 13 éves fiú megsérült.