Az M3-as metró pályahiba miatt ritkábban közlekedik Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között – közölte a BKK. Ehhez képest Kőbánya-Kispesten az utastájékoztató azt mondta be, hogy a Népligettől pótlóbusszal utazhatnak tovább az utasok, és a vállalat közösségi oldalán is több hozzászóló azt állította, őt másról tájékoztatták a helyszínen. Mindez azért különösen kellemetlen, mert

június közepétől egészen vasárnapig egyáltalán nem járt a metró a déli szakaszon, éppen a felújítás érdekében.

M3
Fotó: Teknős Miklós / Magyar Nemzet

A Budapesti Közlekedési Központ még a hét végén közölte, hogy hétfőn és kedden a szerelvények egész nap járnak Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között, a Nagyvárad téren azonban nem állnak meg. A Kálvin tér és Újpest-központ között az M3-as pótlóbusz közlekedik, a Nagyvárad tér az M30-as állomáspótló busszal, valamint alternatív járatokkal érhető el. Szerdától hétköznap napközben ismét két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, valamint a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, de a Nagyvárad téren nem áll meg. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni, emellett a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A pótlóbusz is jár.

Várt már túl sokáig a metrópótlóra? Mutatjuk, mi lehet az oka!

A VG megkeresésére a Budapesti Közlekedési Központ reagált a kritikákra, amelyek szerint ritkábban járnak az M3-as metró helyett beállított autóbuszok.