Az ATV Napló című műsorában jelent meg jogszerűtlenül termékmegjelenítés november 13-án, egy magánklinika szolgáltatásait bemutató szegmensben, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 250 ezer forintos bírságot szabott ki a csatornára – olvasható a hatóság csütörtöki közleményében.

Budapest, 2021. január 2.
Az ATV kereskedelmi televízió székháza a X. kerület, Kőrösi Csoma Sándor u. 31-ben. 
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Budapest, 2021. január 2.
Az ATV kereskedelmi televízió székháza a X. kerület, Kőrösi Csoma Sándor u. 31-ben. 
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

A bejelentés nyomán elindított vizsgálat feltárta, hogy a műsorban reklámszerű eszközökkel hívták fel a figyelmet a klinika szolgáltatásaira, 

megsértve ezzel a termékmegjelenítés azon szabályát, amely szerint az nem szólíthat fel direkt módon egy áru megvásárlására.

A közleményből az is kiderül, hogy a helyi vételkörzetű kereskedelmi rádiók ellenőrzése során is találkozott jogsértésekkel a hatóság, mégpedig a karcagi Aktív Rádió 93,8 és a szolnoki Aktív Rádió tavaly július 4-i adásában. A karcagi rádió a magyar zene, a szolnoki pedig a közszolgálati és a helyi közéleti műsorszámok arányára tett vállalásoknak nem tett eleget. 

A Médiatanács ezért mind a szolgáltatót, mind annak vezető tisztségviselőjét bírsággal sújtotta. 

A hatóság tájékoztatása a bírság összegét nem részletezte ebben az esetben.

A szolnoki emellett figyelmeztetést is kapott, mivel a helyi étkezdék aznapi menüjét ismertető műsorszámaiban elhangzottak burkolt kereskedelmi közleménynek minősülnek.