Lejárt a mandátuma, ezért új magyar képviselő delegálását javasolta a FINA (World Aquatics) vezetőségébe Fürjes Balázs – jelentette be a parlamenti államtitkár Facebook-oldalán. 

20200910 Budapest Interjú Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárral.Fotó: Teknős Miklós TM Magyar Nemzet 20200910 Budapest 

Interjú Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárral.
Fotó: Teknős Miklós TM Magyar Nemzet
Fürjes Balázs. Fotó: Teknős Miklós / Magyar Nemzet

A parlamenti államtitkár Wladár Sándor és Madaras Norbert elnököket is tájékoztatta arról, hogy nem tudja vállalni a folytatást. 

Szerettem nagyon ezt a feladatot, ugyanakkor fontos, hogy annyit vállaljunk, amennyit lelkiismeretesen el tudunk látni. És ha túl sok, rangsorolni kell

– írta a bejegyzésben.
 

Ma alapfeladatom a kormányzati munka: Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese és parlamenti államtitkára vagyok. A FINA vezetőségi megbízatás keletkezése óta társelnöke lettem a hazai rendezésű atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának és a NOB elnökének felkérésére tagja lettem a NOB 2032-es brisbane-i nyári olimpia előkészítő bizottságának is. 

– tette hozzá.