A Ryanair vezérigazgatóját, Michael O’Learyt durva fogadtatásban részesítették Brüsszelben, amikor két tortát dobtak az arcába. Az akciót két környezetvédelmi aktivista hajtotta végre, amikor O’Leary éppen az Európai Bizottság épülete előtt tartott egyszemélyes tüntetést a légiforgalmi irányítók uniós sztrájkjaival szemben, amelyek az ír fapados légitársaságot is érintik – írja a The Guardian.

La Libre
Michael O'Leary
Ryanair
Fotó: La Libre / Facebook

Üdvözöljük Belgiumban

– mondta az egyik aktivista, miközben egy tortát nyomott a férfi arcába, míg a másik aktivista „Állítsátok le a repülőgépek okozta szennyezést„ felkiáltással üdvözölte O’Learyt, miközben a tortát a fejére kente. 

A Ryanair-vezér professzionálisan kezelte a helyzetet, nevetett az incidensen, majd arra kérte az asszisztensét, hogy vigye el a kabátját a tisztítóba.

A repülőgéptársaság közösségi média oldalán azt lehetett olvasni, hogy O’Leary „meleg fogadtatásban” részesült Brüsszelben.  

Az utasok annyira elégedettek az útvonalainkkal és a petícióval, hogy tortával ünnepelnek

– állt a Ryanair X-en (Twitter) közzétett bejegyzésben. 

Mindeközben a belgiumi székhelyű Ryanair pilóták szeptember 14-re és 15-re újabb sztrájkot hirdettek, és két hónap alatt már negyedszerre szüntették be a munkavégzésüket.