A Golden Globes november 16-án közölte, hogy nem ők szüntették meg Návai Anikót tagságát a Golden Globe Alapítványnál. A helyesbítést a Golden Globes saját oldalán tette közzé. Korábban arról számolt be a Világgazdaság, hogy Návait a magatartási kódex megsértése miatt tették ki a szavazóbizottságból két másik újságíró társával együtt.

80th Annual Golden Globe awards - ARRIVALSA man vacuums the carpet ahead the 80th annual Golden Globe Awards at The Beverly Hilton hotel in Beverly Hills, California, on January 10, 2023. (Photo by Frederic J. Brown / AFP)
Fotó: AFP

A Golden Globes közleménye szerint az amerikai Deadline (akitől sokan átvették a hírt) tévesen informálta olvasóit arról, hogy Návai tagságát etikai vétségek miatt függesztették fel.

Návai és a Golden Globes „barátsággal váltak el egymástól , mert az újságírónő más irányú tevékenységre készül”.

A közlemény továbbá beszámol arról is, hogy Návai független szórakoztatóipari újságíróként folytatja munkásságát, és konzultációs eseményszervező céget nyit Los Angelesben és Budapesten, ami népszerű a hollywoodi filmesek körében.

Arról nincs hír, hogy a másik két érintett – Howaida Hamdy és Munawar Hosain – esetében valós volt-e az etikai vétség vádja.