Az M7-s autópályán, a 45-ös kilométerszelvényben súlyos balesetről számolt be az Útinform, részletek említése nélkül. A balesetben közrejátszhatott, hogy a Velencei-tó térségében sokfelé rosszak a látási viszonyok, a belátható útszakasz hossza helyenként 100 méter alá is csökkenhet. 

20200924  ZalaegerszegÁtadták a több mint 3,7 milliárd forintos beruházásban elkészült 76-os főút kétszer kétsávos zalaegerszegi bevezető szakaszát, amely Balatonszentgyörgynél már épülő M76-os gyorsforgalmi úthoz fog csatlakozni
Az M7-s zalai szakasza jól járható.
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A közlekedésbiztonság érdekében a forgalmat a rendőrök a főváros felé vezető oldalon az 50-es kilométernél, Pákozdnál, míg Letenye irányában a 42-es kilométernél, a kápolnásnyéki kihajtónál kiterelik. A menetidő emiatt jelentősen meghosszabbodik. 

A rendőrség kéri, hogy a látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, és fokozottan tartsák be a követési távolságot, mindamellett vegyenek vissza a sebességből. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság közben megerősítette: több baleset is történt az M7-es autópályán, a Velencei-tó térségében. A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében, két helyszínen több gépkocsi futott egymásba. Itt a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. A rajok áramtalanítják a járműveket. A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében, egy több száz méteres szakaszon jó néhány karambol történt. Ezekhez a székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti és a siófoki hivatásos tűzoltók, valamint a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai és a pázmándi önkéntes tűzoltók vonultak ki. A rajok sorra áramtalanítják a balesetekben érintett járműveket. A karambolok helyszínén vannak a mentők is.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI értesülését megerősítve azt közölte: a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik.

Baleset történt az M86-os autóúton is, Nemesbőd térségében, a Szombathely felé vezető oldalon egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. A 87-es kilométernél a külső sávot lezárták. Torlódásra lehet készülni emiatt.     

A javítási, karbantartási munkák a hét végén sem szünetelnek: az M0-s autóút déli szektorában, az M1-es autópálya felé vezető oldalon a burkolatot tisztítják, ott emiatt lehet balesetveszély. A 24-es és a 23-as kilométer között a külső sávot lezárták.

20221103 RácalmásBaleset a 6-os főúton Rácalmás térségében Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH
Az M86-oson rendőrök helyszínelnek (képünk illusztráció).
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az M30-as autópályán, a 33-as kilométernél a Miskolc-észak-csomópont és a 40-es kilométernél lévő Szikszó-csomópont között garanciális javítási munkát végeznek. A két csomópont között mindkét oldalt lezárták, a forgalmat a 3-as főút felé terelik. A munkavégzés várhatóan több hónapig is eltarthat.