BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Úgy mennek át az oroszok az ukrán védelmen, mint kés a vajon: most Petrovszkojét foglalták el

Az ukrán fegyveres erők 165 katonát, valamint négy harckocsit, két Bradley gyalogsági harcjárművet, egy amerikai gyártmányú M113-as páncélozott szállítójárművet és öt járművet veszítettek, állítja az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz csapatok elfoglalták Petrovszkoje falut Avdejevszkij irányában, számolt be róla az orosz védelmi minisztérium szerdán – írja az Izvesztyaa. Az oroszok tovább folytatták az előrenyomulásukat az ukrán védelmi vonalak áttörését követően, pár napja Lasztocskinét foglalták el Avgyijivka közelében.

tank cannon front view
Fotó: Getty Images

Az orosz hadsereg egységei felszabadították Petrovszkoje falut, előnyösebb pozíciókat foglaltak el, és visszaverték az Ukrán Fegyveres Erők támadócsoportjainak 11 ellentámadását

– áll a minisztérium közleményében. Megjegyzik továbbá, hogy az ukrán hadsereg támadásait a Donyecki Népköztársaság (DPR) Leninszkij, Novgorodszkij, Novobakhtumovka, Tonyenkij, Orlovka és Pervomajszkij térségében verték vissza. 

Az ukrán fegyveres erők 165 katonát, valamint négy harckocsit, két Bradley gyalogsági harcjárművet, egy amerikai gyártmányú M113-as páncélozott szállítójárművet és öt járművet veszítettek. 

A harc során három D-20-as löveg, egy Msta-B tarack, egy Gvozdika önjáró tüzérségi állvány és öt D-30-as tarack kapott találatot. A lap szerint az orosz fegyveres erők javították a harcászati ​​pozíciót Kupjanszk irányában és a frontvonal mentén Donyeck irányában, valamint Herszon közelében is előnyösebb pozíciókat foglaltak el.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter előző nap azt mondta, hogy az elmúlt héten az orosz hadsereg kiűzte az ukrán alakulatokat a DPR-beli Pobeda, Lasztocskine és Szevernoje településekről. Az év eleje óta pedig mintegy 327 négyzetméter területet foglaltak el az ukránoktól.

Folytatják előretörésüket az oroszok: bevonultak a nyári ukrán ellentámadás során visszafoglalt egyetlen településre

Az oroszok elfoglalták Lasztocskinét Avgyijivka közelében, és a videófelvételek szerint nagy erőkkel bevonultak Robitine faluba is, a nyári ukrán ellentámadás során visszafoglalt egyetlen településre.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.