Helyi idő szerint 10:30 körül több heves robbanás hallatszott Kijevben. Több hazai és külföldi újságíró, köztük a Reuters is beszámolt az ukrajnai fővárosban történt robbanásokról. A közösségi médiában megjelent egy videó, amelyen szirénák szólnak és robbanások láthatók, miközben gyerekek az iskolából rohannak a menhelyre.

A robbanások abban a pillanatban történtek, amikor a légiriadóra figyelmeztető szirénák megszólaltak, ami után egy füstoszlopot észleltek Kijevben, a Dnyeper folyó keleti partján. 

Kijev katonai adminisztrációja is elismerte, hogy egy orosz rakéta törmeléke zuhant a város Pecserszk kerületére, és megrongált egy háromemeletes lakóépületet.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere megerősítette, hogy három ember megsérült a Kijev elleni mai orosz rakétatámadásban. Köztük van két nő, akiknek a helyszínen nyújtottak elsősegélyt, valamint egy 16 éves lány, akit kórházba szállítottak.

A X-en elérhető információk szerint a Kijevi Művészeti Intézet közelében lévő épület rongálódott meg, a károk jelentősek.