Közélet

Az olasz miniszterelnök is reagált a betiltott konferencia hírére, amelyen Orbán Viktor is felszólalt volna

A rendőrség leállította a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát, amelyen Orbán Viktor is fellépett volna. Az eredetileg kétnaposra tervezett brüsszeli konferenciát azért kellett félbehagyni, mert állítólag tüntetők készülnek megrohanni a helyszínt.

„Teljes szolidaritásomat fejezem ki az indokolatlan visszaélés minden áldozatának, különösen a jelenlévő ECR-tagoknak” – jelentette ki Giorgia Meloni olasz miniszterelnök arra reagálva, hogy a brüsszeli polgármester betiltotta a Nemzeti Konzervetivzmus Konferenciát, ahová meghívott szónokként Orbán Viktor miniszterelnök is hivatalos volt, sőt a rendezvényt rendőrök állították le.

Fotó: AFP

A Mandiner szerint Meloni úgy fogalmazott, hogy ami Brüsszelben történik, az hitetlenkedéssel és megdöbbenéssel töltötte el. Mások is reagáltak a történtekre, például Alexander De Croo belga miniszterelnök sem maradhatott szó nélkül. A belga kormányfő leszögezte, hogy alkotmányellenesnek tartja a brüsszeli polgármester döntését.

Orán Viktor is megszólalt az eset kapcsán. „Brüsszel szintet lépett. Ha valaki kiáll a béke mellett, azt betiltják” – írta Facebook-oldalára a kormányfő.

 

Giorgia Meloni Nemzeti Konzervetivzmus Konferencia Orbán Viktor
Kapcsolódó cikkek