Nagyon úgy tűnik, Varga Mihály megtalálta és be is mutatta a nyilvánosságnak Magyarország legidősebb emberét. 

Ő lehet Magyarország legidősebb embere – nem akárki köszöntötte fel a születésnapján / Fotó: KAK

Történt, hogy a pénzügyminiszter születésnapi köszöntésen járt, de nem akárkinél: 

Gizi nénit üdvözölte, aki 107 éves lett.

Nem elírás, Gizi néni még 1917 áprilisában született, vagyis akkor, amikor még javában dúlt az első világháború. Az USA elnökét Thomas Woodrow Wilsonnak hívták, itthon ebben az évben mondott le Tisza István miniszterelnök. Még egy érdekesség: ahogy Gizi néni, úgy Gábor Zsazsa Golden Globe-díjas magyar színésznő, Szabó Magda Kossuth-díjas író és John F. Kennedy is 1917-ben látta meg a napvilágot. A legendás művésznő 2016-ban halt meg, a legendás írónő 2007-ben, a legendás amerikai elnök pedig 1963-ban a rettenetes dallasi merényletben.

Az ember szinte beleszédül, ha megpróbálja felidézni, mennyi minden ment végbe a világban az azóta eltelt 107 évben. Gizi néni ennek mindvégig tanúja volt, és mindmáig köztünk van. Ezzel pedig jó eséllyel több rekordot is a magáénak mondhat. Varga Mihály egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy valószínűleg 

ő Óbuda legidősebb polgára, de lehet, hogy az országban sincs idősebb honfitársunk.

Arra kérte a Facebook-oldalának követőit, hogy ha tudnak idősebb magyarról, azt osszák meg vele. Eddig nem érkezett ilyen komment. „Életöröm, alkalmazkodás, családi összetartás. Gizi néni 107 éves, Isten éltesse még sokáig közöttünk” – írta a pénzügyminiszter.

Gizi néni karcagi, ahogy egyébként Varga Mihály is. Az Nlc YouTube-csatornáján éppen a hetekben jelent meg róla egy videóriport. Ebben elhangzik, hogy ha valaki az utcán látja sétálni, meg nem mondaná róla, hogy hány éves. A néni, annak ellenére, hogy már a fél szemére vak, kifejezetten aktív életet él. Hetvenéves fiával és menyével él együtt egy pici lakásban.

Gizi néni arról is beszélt, hogy elképzelni sem tudja, hogy csak üljön egész nap, neki még ugyanis tervei vannak.