BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ballisztikus rakétákkal támadták Harkivot az oroszok

Egy gimnázium épülete, 15 személygépkocsi és egy kilencemeletes lakóház homlokzata sérült meg a Szlobidszkij kerületben.

Az orosz erők éjszaka újabb rakétatámadást indítottak Harkov megye ellen, és megrongáltak egy oktatási intézményt – jelentették a regionális hatóságok. Helyi idő szerint hajnali 1 óra körül az orosz erők négy rakétatámadást indítottak a térség ellen. A harkivi regionális ügyészség jelentése szerint S-300 ballisztikus rakétákat használtak.

Fotó: AFP

Áldozatokról nem érkezett jelentés. Egy gimnázium épülete, 15 személygépkocsi és egy kilencemeletes lakóház homlokzata sérült meg a Szlobidszkij kerületben. Oroszország május 10-én új offenzívát indított Harkiv megye északi részén, 30 ezer katonával. Volodimir Zelenszkij elnök szerint Moszkva erőinek sikerült 10 kilométert előrenyomulniuk a térségben, de az első védelmi vonal megállította őket. Az orosz erők rendszeresen hajtanak végre szárazföldi ágyúzást és légi támadásokat Harkiv megye lakossági központjai ellen. 

Az ukrán hatóságok 123 gyermek evakuálását rendelték el 36 településről az ország északkeleti Harkov megyében.

A tegnapi nap során az orosz erők május 24-én megtámadták Szumi megye 12 határ menti területét és települését, 31-szer lőttek, és legalább 204 robbanást okoztak – jelentette a Szumi megyei katonai igazgatás.

Az ukrán hadsereg közölte, hogy ellentámadásokat tervez az északkeleti harkovi régióban területeket elfoglaló orosz erők visszaszorítására. A két hete kezdődött betörés új frontot nyitott, és megfeszítette Kijev erőforrásait. Moszkvának azonban nem sikerült elérnie azt a célját, hogy akár 30 kilométeres (19 mérföldes) ütközőzónát hozzon létre Ukrajnán belül – mondta pénteken Ihor Prohorenko, az ukrán vezérkar egyik tisztviselője.

Oroszország Harkiv melletti behatolása Ukrajna második legnagyobb városának több hónapos bombázását követi. Csütörtök hajnalban rakétacsapások sorozata egy könyvnyomtatót ért, és megrongálta a vasúti infrastruktúrát, hét ember életét vesztette és 21-en megsérültek. 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.