Közélet

Brutális támadás: hipermárketet találtak el az oroszok Harkivban - több mint kétszázan lehettek a boltban

Volodimir Zelenszkij szerint, egyelőre annyit lehet tudni, hogy több mint 200-an tartózkodtak a hipermarketben.

Az oroszok két siklóbombával csaptak le egy „Epicenter” nevű hipermarketre Harkivban, amikor sok civil volt bent. Eddig megerősítettés nyert, hogy 2 ember meghalt, sok ember eltűnt és sokan megsebesültek. Jelenleg is nagy a tűz.

Oroszország újabb brutális támadást intézett Harkovunk ellen – egy építőipari, lakberendezési hipermarket ellen szombaton, a nap kellős közepén - közölte az X-en Volodimir Zelenszkij. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy több mint 200-an tartózkodtak a hipermarketben. Az összes katasztrófavédelemi egység már a helyszínen van, és segítséget nyújtanak, embereket mentenek, és oltják a tűzet az épületben – 10 000 négyzetméteren – teljesen elborító tüzet. Vannak halálos ésetek és sebesültek - írta Zelenszkij

Az ukrán elnök ebben a helyzetben sem mulasztotta el jeleztni, hogy amennyiben Ukrajnának elegendő légvédelmi rendszere és modern harci repülőgépei lettek volna, az ehhez hasonló orosz csapások lehetetlenek lettek volna. Mint írta, ez egy olyan feladat, amelyet el kell végezni, és csak a világgal együtt lehet megvalósítani. Hozzátette: 

Minden nap felszólítjuk a világot, hogy biztosítson nekünk légvédelmet és mentse meg embereinket. Minden meg nem hozott döntés a támogatásunkról embereink elvesztését eredményezi.

 

légibomba orosz-ukrán háború hipermarket Harkiv
Kapcsolódó cikkek