BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fico állapota stabil, de nem szállítható

A miniszterelnök eszméleténél van, de csak korlátozott kommunikációra képes.

Robert Fico szlovák kormányfő állapota a rajta elvégzett második, több mint kétórás műtét után stabil, de továbbra is súlyos – jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes a besztercebányai Roosevelt kórházban tett szombati látogatása után, a Zuzana Dolinková egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Robert Fico eszméleténél van, s ő egy rövid ideig már beszélt is vele, de mint mondta: a kommunikáció lehetőségei a sérülések súlyosságából adódóan korlátozottak.

Kalinák megismételte a miniszterelnök állapotával kapcsolatban egy nappal korábban tett kijelentését is, miszerint „egyelőre még nem sikerült győzni”. Hozzátette: egyelőre nem számolnak azzal, hogy az elkövetkezendő egy-két napban a miniszterelnököt átszállítanák valamelyik pozsonyi kórházba, ugyanakkor megjegyezte: a kormányfőt ellátó orvosi csapat jó munkát végez, és teljes bizalmukat élvezi. Kalinák kérdésre elmondta: a kormány politikai irányvonala nem változott és nem változik, ám a történések tükrében szükség lesz arra, hogy „rendet teremtsenek”.

FICO, Robert
Fotó: Martin Baumann

Szombaton a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetésének gyanúsítottját szállító jármű befutott a bazini különleges büntetőbírósághoz. A politikust három nappal korábban Nyitrabányán négy lövéssel életveszélyesen megsebesítette egy 71 éves lévai férfi.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.