BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Súlyos turbulencia egy londoni repülőjáraton: egy ember meghalt, több mint 30 pedig megsérült

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát, ami a Singapore Airleines londoni járatán történt.

Egy ember meghalt és többen megsérültek a Singapore Airlines londoni járatán, amelyet súlyos turbulencia sújtott, írja a BBC. A Szingapúrba tartó Boeing 777-300ER repülőgépet Bangkokba irányították, és helyi idő szerint 15:45-kor landolt. A légitársaság közleménye szerint a gépen összesen 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott.

Fotó: AFP

A Singapore Airlines közölte, hogy a London Heathrow-ból Szingapúrba tartó SQ321-es járat súlyos turbulenciába ütközött.

Megerősíthetjük, hogy a Boeing 777-300ER repülőgépen sérültek és egy ember meghalt. A fedélzeten összesen 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott. A Singapore Airlines legmélyebb részvétét fejezi ki az elhunyt családjának

– jelentette be a társaság.

Hozzátették, hogy együttműködnek a thaiföldi helyi hatóságokkal, hogy biztosítsák a szükséges orvosi segítséget a sérülteknek, és egy csapatot küldenek Bangkokba, hogy további segítséget nyújtsanak.

A BBC szerint a thai hatóságok mentőket és mentőcsapatokat küldtek a Suvarnabhumi repülőtérre. Ugyanakkor egyelőre nem világos, hogy pontosan mi történt a járaton. Bár az ehhez hasonló súlyos incidensek ritkán fordulnak elő, és egy kissé göröngyös repülés általában nem ad okot aggodalomra.

Néha megjósolható – és köztudott, hogy a pilóták rádión keresztül előre figyelmeztetik egymást –, de előjön a semmiből is. Annak ellenére, hogy időjárási jelenségről van szó, turbulencia bárhol és bármilyen körülmények között előfordulhat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.