BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karácsony Gergely is reagált az érvénytelen szavazatok újraszámlálására

A főpolgármester szerint Szentkirályi Alexandra visszalépése sokakat megzavart, arra viszont nem tért ki, hogy mi miatt születhetett ilyen nagy mennyiségű érvénytelen szavazat.

A jogorvoslat persze mindenkinek jár, legalább tovább tisztul a kép – írja Karácsony Gergely legújabb Facebook-posztjában. A főpolgármester posztjában reagált a Nemzeti Választási Bizottság döntésére, miszerint újraszámolják a főpolgármester választáson az érvénytelennek minősített szavazólapokat

Salgótarján, 2024. június 9. Urnazárás az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központban kialakított 18. számú szavazókörben 2024. június 9-én.
Karácsony Gergely is reagált az érvénytelen szavazatok újraszámlálására / Fotó: Komka Péter

Karácsony Gergely azzal folytatja posztjában, hogy annak ellenére, hogy Vitézy Dávid nem a Fidesz jelöltje, egész kampánya is erről szólt, „most mégis azoknak a szavazatában bízik, akik a szavazólapon áthúzott Szentkirályi Alexandrára és rá is szavaztak”.

Ezek természetesen érvényes Vitézy szavazatok, ahogy arra a Fővárosi Választási Iroda külön felhívta a szavazatszámlálók figyelmét

– írja Karácsony Gergely, de utána rögtön hozzá is teszi, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépése sokakat megzavart, éa főpolgármester szerint ez volt a választók igazi félrevezetése. 

Ahogyan azt a Világgazdaság is megírta, szerdán 15:30-kor benyújtotta fellebbezését Vitézy Dávid a Fővárosi Választási Irodának. Vitézy Dávid szerdán nagyjából egyórás sajtótájékoztatót tartott, amelyen részletesen ismertette, mi történt az elmúlt 67 órában.

Jogi és választási matematikai elemzőcsoportokat hoztak létre, amelyek kiértékelték az anomáliákat. Ezekből nem volt kevés.

Karácsony Gergely ellenfele arról számolt be, hogy a főváros 23 kerületéből összesen húszból kaptak közhiteles, névvel, aláírással vállalt bejelentést, amelyek 202 szavazókört érintettek. Ennek súlyát jól mutatja, hogy Budapesten együttesen 1300 szavazókört jelöltek ki a 2024-es választásokra, tehát nagyjából minden hatodikban tapasztaltak valamiféle rendellenességet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.