BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszületett a döntés: újraszámolják a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait

A Nemzeti Választási Bizottság esti ülésén hozta meg a döntést. Ahogyan arról korábban is írtunk, Vitézy Dávid már napok óta be szeretné nyújtani újraszámlálási kérelmét, mert rendszerszintű rendellenességet tapasztaltak több választókerületben is.

Ma esti ülésén a Nemzeti Választási Bizottság döntött arról, hogy újraszámolják a főpolgármester választáson az érvénytelennek minősített szavazólapokat. A bizottság tagjai több mint egy órás vita után 12 igen szavazattal, 4 szavazat ellenében döntöttek az újraszámlálásról – írja a Magyar Nemzet.

Megszületett a döntés: újraszámolják a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait / Fotó: Purger Tamás

Ahogyan azt a Világgazdaság is megírta, szerdán 15:30-kor benyújtotta fellebbezését Vitézy Dávid a Fővárosi Választási Irodának. Vitézy Dávid szerdán nagyjából egyórás sajtótájékoztatót tartott, amelyen részletesen ismertette, mi történt az elmúlt 67 órában. 

Jogi és választási matematikai elemzőcsoportokat hoztak létre, amelyek kiértékelték az anomáliákat. Ezekből nem volt kevés. 

Karácsony Gergely ellenfele arról számolt be, hogy a főváros 23 kerületéből összesen húszból kaptak közhiteles, névvel, aláírással vállalt bejelentést, amelyek 202 szavazókört érintettek. Ennek súlyát jól mutatja, hogy Budapesten együttesen 1300 szavazókört jelöltek ki a 2024-es választásokra, tehát nagyjából minden hatodikban tapasztaltak valamiféle rendellenességet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.