Gyurcsány: "Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét"

Közélet

Politikailag racionálisnak nevezte a miniszterelnök, hogy a választási kampányban “nem bontotta ki az igazság minden részletét”.
“Három témáról beszéltem gyakran: a történelmi léptékű fejlesztésekről részletesen, a reformokról részlegesen, a kiigazításokról esetlegesen. Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét. Ez politikailag racionális volt, mert megteremtette egy igaz fordulat esélyét” – mondta Gyurcsány Ferenc a Népszabadságnak.
A kormányfő mindezt azzal indokolta, hogy az embereknek nehéz megmagyarázni: a politikai és a hétköznapi erkölcs között különbség lehet. “Ami igaz és helyes politikailag, nem feltétlenül igaz és elfogadható a hétköznapi erkölcs mércéje szerint” – tette hozzá.
Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett, hogy ha a költségvetés ügyei kerülnek a kampány középpontjába, akkor nem lehetett volna arról beszélni, mit akar a koalíció ebben a ciklusban elérni.
“A kockázat tehát az volt, hogy nem juthat el az emberhez az, ami történelmileg, társadalmilag és erkölcsi értelemben is a legfontosabb: át kell rendezni ezt az országot” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy politikai ellenfeleik nem csak torzították az igazságot, hanem hibás politikai úton akartak továbbmenni.
Gyurcsány Ferenc a korábbi állami költekezésről azt mondta, nincs szégyellnivaló abban, hogy túlvállalták magukat, amikor többet akartak adni. (InfoRádió – Népszabadság)

Itt az idejük az adósságelengedéseknek

A koronavírus-járvány okozta válság sok magán- és állami hitelfelvevőre fenntarthatatlan adósságterhet ró majd. Vélemény.

35 milliárdos tőkebevonás a Boltnál

A befektetésből a cég további terjeszkedését finanszírozza.

Ezekre a költségekre kell számítani egy gyermek születésekor

A bevásárlólista számos tételt tartalmaz, a terhesruháktól a babakocsiig mindennel számolni kell.

Távolinak tűnik még a német talpra állás

Számottevően javult a német piaci szereplők üzleti hangulata, de az elemzők szerint bő két év, mire az ország visszatér a járvány előtti fejlődési pályára.
Világgazdaság Piactér