Gyurcsány: "Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét"

Közélet

Politikailag racionálisnak nevezte a miniszterelnök, hogy a választási kampányban “nem bontotta ki az igazság minden részletét”.
“Három témáról beszéltem gyakran: a történelmi léptékű fejlesztésekről részletesen, a reformokról részlegesen, a kiigazításokról esetlegesen. Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét. Ez politikailag racionális volt, mert megteremtette egy igaz fordulat esélyét” – mondta Gyurcsány Ferenc a Népszabadságnak.
A kormányfő mindezt azzal indokolta, hogy az embereknek nehéz megmagyarázni: a politikai és a hétköznapi erkölcs között különbség lehet. “Ami igaz és helyes politikailag, nem feltétlenül igaz és elfogadható a hétköznapi erkölcs mércéje szerint” – tette hozzá.
Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett, hogy ha a költségvetés ügyei kerülnek a kampány középpontjába, akkor nem lehetett volna arról beszélni, mit akar a koalíció ebben a ciklusban elérni.
“A kockázat tehát az volt, hogy nem juthat el az emberhez az, ami történelmileg, társadalmilag és erkölcsi értelemben is a legfontosabb: át kell rendezni ezt az országot” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy politikai ellenfeleik nem csak torzították az igazságot, hanem hibás politikai úton akartak továbbmenni.
Gyurcsány Ferenc a korábbi állami költekezésről azt mondta, nincs szégyellnivaló abban, hogy túlvállalták magukat, amikor többet akartak adni. (InfoRádió – Népszabadság)

Virginiában is legális lesz a marihuána

Ez az első déli állam, ahol legalizálják a marihuánát.

Holnaptól újra nyitott az e-bike pályázat

Az egymilliárdos kiírásnak a negyedik szakasza indul el.

Leállították az AS Roma stadionjának építését

A pénzügyi, jogi, gazdasági vizsgálatok igazolták, hogy már nincsenek meg a szükséges feltételek, s a projekt befejezése lehetetlenné vált.

Alig maradtak el az állam kiadásai az uniós átlagtól

A társadalom biztosításra 6,6 százalékponttal kevesebbet, míg a gazdaságpolitikára 3,6 százalékponttal többet költöttünk GDP arányosan 2019-ben.
Világgazdaság Piactér