Integrált vállalatirányítás uniós támogatással

Közélet | Politika

Integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésére nyert 28 millió forint támogatást a nyíregyházi Marso Kft. A gumiabroncsok, felnik forgalmazásával és szervizelésével foglalkozó vállalat 57,4 millió forintot költ a rendszer kiépítésére – tudtuk meg Poroszka Ottótól, a cég gazdasági igazgatójától. A Marso Kft. az első vállalat, amelyik ilyen célra támogatást kapott a gazdasági versenyképesség operatív program keretében (gvop).

Az 1990-ben alapított cég elérte azt a kritikus tömeget, ahol már szükség van egy ilyen rendszer kiépítésére. A kiválasztott Microsoft Business Solutions – Axapta ráadásul lehetővé teszi több nyelv és pénznem használatát is, ami fontos a romániai leányvállalattal is bíró cég számára – mondta Poroszka Ottó.

Az integrált vállalatirányítási rendszer teljesen lefedi a gazdálkodás valamennyi területét, megvalósítja a kereskedelmi kapcsolatok és a marketing webes integrálását és a partnerek webes kiszolgálását. A rendszer emellett hatékony támogatást ad az ügyviteli folyamatok gépi megoldásához. Ezzel megteremthető a 13 magyarországi telephellyel rendelkező cég munkájának összehangolása. Jelentős könnyebbséget jelent, hogy egy-egy tranzakciót csak egyszer kell rögzíteni, a rendszer automatikusan aktualizálja ezt a nyilvántartásban, a főkönyvi és pénzügyi számlákon is.

Az integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése után további informatikai fejlesztéseket is kíván indítani a cég. Így üzleti intelligencia, illetve döntéstámogató rendszert kíván bevezetni. Mivel a cég nagykereskedelemmel is foglalkozik, szeretnék internetesen integrálni a viszonteladók ügyvitelét is.

Lassulást jelez az építőipar alakulása

Jelentősen veszített lendületéből a fejlesztések bővülése a múlt év utolsó három hónapjára, így kérdéses, hogy két számjegyű lesz-e a szektor növekedése.

Egyre sürgetőbb az egységes Google-adó

A nemzetállamonként eltérő szabályozás versenyhátrányba hozhatja az uniós cégeket.

Hamarosan autóval is lehet fizetni

Egy szolgáltatás lehetővé teszi, hogy egy járműfelismerő rendszerrel automatikusan megoldható legyen a fizetés két másodperc alatt, érintésmentesen.

A gazdaságot is megfertőzte a Kínából indult járvány

Az egész világgazdaságra érezteti hatását a betegség – véli a szakértő.
Világgazdaság Piactér