Integrált vállalatirányítás uniós támogatással

Közélet | Politika

Integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésére nyert 28 millió forint támogatást a nyíregyházi Marso Kft. A gumiabroncsok, felnik forgalmazásával és szervizelésével foglalkozó vállalat 57,4 millió forintot költ a rendszer kiépítésére – tudtuk meg Poroszka Ottótól, a cég gazdasági igazgatójától. A Marso Kft. az első vállalat, amelyik ilyen célra támogatást kapott a gazdasági versenyképesség operatív program keretében (gvop).

Az 1990-ben alapított cég elérte azt a kritikus tömeget, ahol már szükség van egy ilyen rendszer kiépítésére. A kiválasztott Microsoft Business Solutions – Axapta ráadásul lehetővé teszi több nyelv és pénznem használatát is, ami fontos a romániai leányvállalattal is bíró cég számára – mondta Poroszka Ottó.

Az integrált vállalatirányítási rendszer teljesen lefedi a gazdálkodás valamennyi területét, megvalósítja a kereskedelmi kapcsolatok és a marketing webes integrálását és a partnerek webes kiszolgálását. A rendszer emellett hatékony támogatást ad az ügyviteli folyamatok gépi megoldásához. Ezzel megteremthető a 13 magyarországi telephellyel rendelkező cég munkájának összehangolása. Jelentős könnyebbséget jelent, hogy egy-egy tranzakciót csak egyszer kell rögzíteni, a rendszer automatikusan aktualizálja ezt a nyilvántartásban, a főkönyvi és pénzügyi számlákon is.

Az integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése után további informatikai fejlesztéseket is kíván indítani a cég. Így üzleti intelligencia, illetve döntéstámogató rendszert kíván bevezetni. Mivel a cég nagykereskedelemmel is foglalkozik, szeretnék internetesen integrálni a viszonteladók ügyvitelét is.

Nőtt Svájc óraexportja

Nőtt Svájc óraexportja augusztusban éves összevetésben, a júliusihoz hasonló mértékben.

Megszűnik az eva és más adónemek

A munka folytatódik – mondta Izer Norbert, hozzátéve, hogy jövőre további négy adónem szűnik meg.
Világgazdaság Piactér