Milliókat költenek a futballklubok

Közélet | Társadalom
Az idén nyáron csupán az olasz labdarúgóklubok több mint 400 millió dollár értékben vásároltak játékosokat. Miként tavaly, úgy ebben az esztendőben is Madridban jegyezték minden idők legdrágább kontraktusát: a rekordot jelentő 60,5 millió dolláros, azaz 17 milliárd forintos kontraktust az eddig Itáliában futballozó Zinedine Zidane "becserkészése" nyomán kötötték. A francia évi ötmillió dolláros jussa négy és félszerese a legtöbbet kasszírozó magyar labdarúgó, Dárdai Pál keresetének.

Új utakon az ingatlanbefektetések

Az urbanizáció felgyorsulása, az elöregedés, az e-kereskedelem és általában a technológia térhódítása új befektetési lehetőségeket kínál az ingatlanszektorban.

EU-csúcs: egyelőre nincs megállapodás az uniós költségvetésről

A hétévente zajló költségvetési tárgyalások az unió előtt álló újabb kihívások miatt minden alkalommal egyre bonyolultabbá válnak.

Európának ambiciózus költségvetés szükséges céljai eléréséhez 

„Ebben a pillanatban nagyon messze vagyunk a megállapodástól” – fogalmazott Orbán Viktor az uniós keretköltségvetésről rendezett EU-csúcstalálkozón.

EU-csúcs: fokozódik a hangulat a „takarékos négyek” álláspontja körül

Európai uniós vezetők bírálták a „takarékos négyeknek” nevezett EU-tagállamok (Ausztria, Dánia, Hollandia és Svédország) költségvetési stratégiáját.
Világgazdaság Piactér