Négy piros jelzés Brüsszeltől?

Közélet | Társadalom

Az unió brüsszeli bizottsága szerdán hagyja jóvá a leendő tagországok felkészülését utolsó alkalommal elemző jelentését. Az országjelentésekben a jogfejezetek tételes vizsgálatánál Brüsszel zölddel jelzi, ha az adott terület felkészültségét megfelelőnek tartja, a sárga szín a több erőfeszítést szorgalmazza, a piros jelzés pedig súlyos lemaradást jelent. A jelentésben várhatóan 4 piros jelzést kapunk, ezek közül az egyik minden valószínűség szerint a mezőgazdaságra vonatkozik majd. A csatlakozni kívánó államok közül Szlovénia mindössze egy piros jelzést kap majd, míg az utolsó ebben a rangsorban várhatóan Lengyelország lesz. (NG 1., 3. old.)

Felháborodott a nemzetközi sajtó a City felmentésén

A BBC szerint a pénzügyi fair play hitelessége romokban hever. A Gazetta szerint pedig a politika győzött a pénzügyi átláthatóság helyett.

Nem négykerekű, hanem négylábú Audikat és BMW-ket foglaltak le

Az eladó a márkavédett termékek származását, illetve a védjegyjogosult hozzájárulását igazoló okmányt nem tudta bemutatni.

Sikeres volt a City fellebbezése, indulhatnak a BL-ben

Megnyugodhatnak a manchesteri kékek hívei, csak 10 millió euróba került a pénzügyi fair play megsértése, a BL-indulás nem veszett el.

Varga Mihály: Érthetetlenek az aránytalanságok

A magyar álláspont szerint igazságos és rugalmas forráselosztásra van szükség az uniós válságkezelésben.
Világgazdaság Piactér