Logisztika

Az Audi szakszervezete ellenzi a kiszervezést

Továbbra is sok bizonytalanságot szülnek az operatív kérdések szintjén.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) elnöke és az üzemi tanács elnöke hivatalos levélben tájékoztatta az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnökét, hogy nem támogatja és határozottan ellenzik munkatársaik vállalatuk keretein kívüli, önálló gazdasági vállalatba történő kiszervezését – írja a AHFSZ közleményében.

Az eddigi tájékoztatások és kapott információk, továbbra is sok bizonytalanságot szülnek az operatív kérdések szintjén.

Továbbra sem kellően tisztázott és transzparens a munkatársaink kollektív szerződéses viszonya, a jövőbeni munkavégzés pontos helyszíne. Nem tisztázott a munkatársaink munkaszerződéssel kapcsolatos kérdései. Nem tisztázott, hogy mikor és milyen mélységig kíván a munkáltató együttműködni az érdekképviseletekkel.

Az eddigi tájékoztatók számunkra nem az együtt gondolkodást jelentik.

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

Az Audi Hungária Független Szakszervezet és az Audi Hungaria Zrt. üzemi tanácsa, a szakértőikkel folytatott egyeztetésekre és a munkatársi visszajelzésekre alapozva nem támogatja, határozottan ellenzik kollégáink, az Audi Hungária Zrt. keretein kívüli, önálló gazdasági vállalatba történő kiszervezését (Shared Competence Center).

Több éve sikeresen alkalmazott gyakorlat, hogy az Audi Hungaria Zrt. keretein belül működő szervezeti egységekben folytatott tevékenységek a magyarországi vállalatunkon túlmutató feladatokat látnak el, így jelenlegi üzleti modellünk is kitűnően alkalmas a tervezett kiszervezendő területek, feladatok önálló elhatárolására és működtetésére, valamint pénzügyi eredményeinek kimutatására.

A szakszervezet elnöke és üzemi tanács elnöke együttesen felhívta a figyelmet, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően a tájékoztatás helyett, érdemi és operatív egyeztetések keretei közt, a Kollektív Szerződést és a VW Charta-t tiszteletben tartva folytassa az együttműködést a munkavállalói érdekképviseletekkel, különös tekintettel a döntések előkészítéséhez szükséges határidők betartására – írják.

Audi szakszervezet kiszervezés
Kapcsolódó cikkek