BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilőttek egy tankert Omán partjainál

Reagált az amerikai haditengerészet is.

Szerdán, a lengyelországi rakétatalálat okozta pánik elülése után, délelőtt újra drágulni kezdett a kőolaj, miután a világsajtót bejárta, hogy kedd este Omán partjaitól 150 mérföldre egy lövedék eltalált egy olajszállító tartályhajót.

Fotó: AFP

Az incidens kisebb károkat okozott a Pacific Zircon tartályhajó hajótestében, de sérültekről vagy olajszivárgásról nem érkezett jelentés – áll az üzemeltető Eastern Pacific Shipping közleményében.

Kapcsolatban állunk a hajóval, és nem érkezett jelentés sérülésekről vagy szennyezésről. A legénység minden tagja biztonságban van, számon tartjuk őket

– közölte a társaság. 

Az amerikai haditengerészetnek tudomása van az incidensről a térségben – mondta Timothy Hawkins parancsnok, a haditengerészet közel-keleti székhelyű 5. flottájának szóvivője a CNN-nek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.