BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tragikus a német ipari termelés - nem csoda, hogy a magyar is az

Az idén először csökkent a havi adat, hiú reménynek bizonyult az év eleji fellendülés.

A német ipari termelés idén először csökkent, Európa legnagyobb gazdasága továbbra se tud kimászni a gödörből.  A termelés 0,4 százalékkal csökkent márciusban az előző hónaphoz viszonyítva, a fogyasztási és félkész termékek, valamint az energiaipar visszaesése miatt – közölte a statisztikai hivatal szerdán. 

3d,Illustration,,The,German,Traffic,Light,Government,(german:,Ampelkoalition),Is
Fotó: DesignRage

Öröm az ürömben, hogy a közölt adat jobb lett a várakozásoknál; a Bloomberg elemzői konszenzusa 0,7 százalékos visszaesésre számított. 

Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke egy áprilisi nyilatkozatában reményét fejezte ki, hogy a német feldolgozóipar éledezik, Németország kétévnyi stagnálás után végre kilábal a pandémia utáni dermedtségből. A  német ipar az idén év elején már mutatott életjeleket – ezek szerint hiába. 

 

Kedden közzétett adatok szerint márciusban váratlanul csökkent az ipar rendelésállománya, a gyártók továbbra is szenvednek a visszafogott globális kereslettől, a magas kamatlábak által okozott drága finanszírozástól, valamint orosz–ukrán háború miatt megugró energiaköltségektől.

A német és a magyar gazdaság teljesítménye között igen szoros a kapcsolat, szerdán publikált adatok szerint a magyar ipari termelés volumene márciusban (szezonális – és munkanap hatásoktól megtisztítva) 3 százalékkal elmaradt az egy hónappal korábbi szinttől.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.