BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vesztegetési botrányba keveredett az Adidas

Súlyos vádak árnyéka vetült a német sportszergyártó néhány munkatársára Kínában.

Vesztegetés gyanúja miatt belső vizsgálatot indított kínai érdekeltségében az Adidas, miután egy bejelentő sikkasztással vádolta meg a német sportszergyártó helyi vezető beosztottjait – értesült a Finacial Times.

Vesztegetéssel gyanúsították meg az Adidas kínai vezetőit / Fotó: AFP

A névtelen levélben több kínai alkalmazottat is megneveztek, köztük az Adidas kínai marketingkiadásaiért felelős vezetőjét is.

A lap úgy tudja, a levélben azt állították a bejelentők, hogy az Adidas munkatársai külső szolgáltatóktól fogadtak el kenőpénzt. Egy másik részlegnél dolgozó magas rangú vállalatvezetőt pedig azzal vádolnak, hogy „milliókat kapott készpénzben”, illetve különböző tárgyakat, ingatlanokat a cég beszállítóitól.

A Financial Times szerint az Adidas közleményben erősítette meg, hogy június 7-én kapott egy levelet, amelyben a vállalati szabályozás lehetséges megsértésére figyelmeztették Kínában. A sportszergyártó a lapnak küldött válaszában elmondta, „minden piacán elkötelezett a jogi és belső szabályozások és etikai normák betartása mellett”, és „külső jogi tanácsadókkal együtt vizsgálja az ügyet”.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.