Ismét a kínálati oldal vitte a prímet a hazai másodlagos állampapírpiacon: a referenciagörbe valamennyi pontján feljebb tolódott, a rövid oldalon a változás mértéke egyes helyeken a 20 bázispontot is meghaladta. A régiós bizonytalanság - elsősorban a lengyel gazdaságpolitika jövője - továbbra is meghatározó tényező a hazai pénzpiacok megítélése szempontjából.

A legnagyobbat szerdán az aukcióval is érintett hat hónapos lejárat ugrotta: az emelkedés a görbe ezen pontjában 32 bázispontos volt a megelőző napi záráshoz képest. Az egyéves hozam 24, a három hónapos pedig 13 bázispontot izmosodott. A hároméves futamidőtől kezdődően csillapodtak a kedélyek, és szerényebb, 10 bázispont alatti emelkedés következett: a hároméves 9, a tízéves lejárat pedig 7 bázisponttal csúszott feljebb, az öt- és tizenöt éves pontja a görbének 6-6 bázispontot emelkedett.

A keddi három hónapos termin után lelkesen fogadták a befektetők a hat hónapos aukciót is, bár a hozamszint nagymértékben emelkedett tegnap. A beérkezett ajánlatok összértéke 60 milliárd forint fölötti volt, melyből 30 milliárdnyit fogadott el az Államadósság Kezelő Központ. Az aukciós átlaghozam 12,31 százalékos lett, a december végi érték még 11,87 volt. Ma a tizenkét hónapos diszkontkincstárjegyek kerülnek terítékre, 35 milliárd forint értékben.