Pénz- és tőkepiac

A Getronics is belép a bankfüggetlen kártyaközpont piacra

Magyarország mind a bankkártyák számát, mind az elfogadói hálózatot tekintve elmaradásban van.

A Getronics Magyarország is belép a bankfüggetlen kártyaközpont piacra, mivel a társaság ezen a területen jelentős fellendülést vár – jelentették be a vállalat által rendezett mai sajtótájékoztatón. Az informatikai cég – hangzott el – széles körű szakmai tapasztalattal rendelkezik a banki informatikai szolgáltatások területén: a társaság építette ki például az ország legnagyobb önkiszolgáló bankterminál hálózatát, elsőként telepített Magyarországon on-line ATM-eket és létrehozta az ország első banki 24 órás zónáját.

A hazai kártyapiac bankfüggetlenné válásával a kártyaszolgáltatások minden eddiginél jobban testreszabhatók, és a tranzakciós díjak is jelentősen csökkenthetők. Így a kártyaszolgáltatásokat jelenleg is használó, vagy annak bevezetését tervező vállalatok szélesebb körű szolgáltatásokat is kínálhatnak ügyfeleiknek, a korábbiaknál kedvezőbb feltételekkel.

Papp Attila, a Getronics Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatója elmondta: az elmúlt években komoly mértékben fejlődött a hazai kártyapiac, így Magyarországon jelenleg hozzávetőlegesen 9 millió bankkártya van forgalomban, amelyek túlnyomó többsége Visa vagy MasterCard logós. Ugyanakkor – mutatott rá a kereskedelmi igazgató -, Magyarország mind a bankkártyák számát, mind az elfogadói hálózatot tekintve elmaradásban van az európai uniós, és a régiós átlaghoz képest is, ami még komoly növekedési lehetőségeket jelent a piacon.

 

getronics bankkártya
Kapcsolódó cikkek