Óriásit zuhantak a Disney részvényei szerdán, miután a keddi zárás után közzétett gyorsjelentés szerint a szórakoztatóipari óriás streamingüzletága több mint duplájára növelte veszteségeit.

Shanghai Disney Resort Partially Reopens
Fotó: Hu Chengwei/Getty Images

A cég papírjai így közel 13 százalékot veszítettek értékükből a szerdai kereskedés során, hiába ígérték a vállalati vezetők, hogy visszavesznek az őrült költekezésből. A zuhanás eredményeként a cég mintegy 20 milliárd dollárral ért kevesebbet, mint egy nappal korábban és elérhető közelségbe került a járvány kezdete óta legalacsonyabb részvényárfolyam is – írja a The Wall Street Journal

Ezzel a szerdai kereskedés során a Dow Jones összetevői közül a Disney produkálta a legnagyobb veszteséget, az index értékét 83 ponttal visszahúzva ezzel.

Bob Chapek, a cég vezérigazgatója ugyanakkor kedden elmondta, hogy a streaming területén ez a veszteségek csúcsa, innentől kezdve azok mérséklődni fognak és a részleg a 2024-es fiskális évben nyereségessé válik. Ennek keretében december 8-tól érkezik a Disney+-nál az áremelés, de bevezetik a reklámokkal támogatott előfizetői csomagot is.

Ugyanakkor a Barclays elemzői attól tartanak, hogy a két lehetőség egyszeri bevezetése miatt olyanok is lesznek, akik jelenlegi előfizetésüket váltják majd le az olcsóbb változatra. Mindemellett a cég előfizetők számát bővíteni kívánó céljaival is ellentétes lehet a nyereséges működés mihamarabbi összehozása szerintük.