Lezárult a Duna Takarék Bank Zrt. 98,46 százalékos közvetlen részesedésének megvásárlása. A győri központú pénzintézet ezentúl az MBH Bank Nyrt. 98,46 százalékos közvetlen tulajdonát képezi – tette közzé az MBH a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az ügylet a Magyar Nemzeti Bank szeptember 15-i engedélye alapján, a mai napon sikeresen megvalósult.

20230927 BudapestAz MBH Bank első budapesti digitális ügyfélkiszolgáló pontjának átadása.Fotó: Kallus György LUS Világgazdaság VG20230927 Budapest
Az MBH Bank első budapesti digitális ügyfélkiszolgáló pontjának átadása.

Fotó: Kallus György LUS Világgazdaság VG
A Duna Takarék Bank ügyfeleinek a változás kapcsán nincs teendőjük.
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

2022-es beszámolója alapján a korábbi takarékszövetkezeti összeolvadásból kimaradó Duna Takarékszövetkezetből létrejött Duna Takarék Bank 2,6 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta az előző évet, emellett 128,3 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 7,2 milliárd forintos saját tőkével és 14 fiókkal rendelkezett.

A Duna Takarék Bank mostantól az MBH csoport részeként, de önállóan, saját márkanév alatt működik tovább.

A Duna Takarék Bank kifejezetten erős betét- és hitelportfóliója, illetve meglévő fiókhálózata szervesen illeszkedik az MBH Bank növekedési stratégiájába

– mondta Egerszegi Ádám, az MBH Bank transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettese.

20221024 Budapest DTBankDuna Takarék Bank BankfiókFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG20221024 Budapest 
DTBank
Duna Takarék Bank 
Bankfiók
Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Az MBH szerint az ügyfelek járnak a legjobban a beolvadással.
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Hozzátette: a most lezárult tranzakciónak köszönhetően tovább erősödik piaci jelenlétünk és pozíciójuk, de a tranzakció nyertesei elsősorban a Duna Takarék Bank ügyfelei, akik így közvetve egy stabil, hazai tulajdonú bank partnereivé válnak és akik számára a jövőben fokozatosan több MBH Bank-termék és -szolgáltatás is elérhetővé válik.

A Duna Takarék Bank ügyfeleinek a változás kapcsán nincs teendőjük.