A francia lízingcégek és a partnerkapcsolatok

Hitel | Pénzügy

Európai összehasonlításban a francia lízingpiac 13 százalékos részarányával a negyediknek tekinthető, ám szereplői, többek között a Société Générale Vendor Services Group, avagy a BNP Paribas Lease Group a legnagyobbak között vannak az európai rangsorban. Németországból a KG Allgeimeine Leasing található a top 5-ben, amely zömmel a Dresdner Bank és a Bayerische Landesbank tulajdonában található.

A francia társaságok komoly részaránya érthető is, hiszen Franciaországban a lízing 16,7 százalékos szeletet hasít ki a beruházások terén, szemben a 12,5 százalékos uniós átlaggal. Abszolút értékben azonban nem sikerült élre törni, a legnagyobb volumenű kihelyezést ugyanis Németország mondhatja magáénak. A franciaországi lízingcégek fő ügyfeleinek a kis- és középvállalatok tekinthetők, mely szektor ezzel a finanszírozási formával kevésbé kockázatosnak tekinthető. Ugyancsak francia sajátosság a partnerség: a BNP Paribas Lease Group és a német mezőgazdaságigép-gyártó vállalat, a Claas például együttműködést kötött.

A szakemberek az idén a befektetések terén további élénkülésre számítanak, ami a lízingpiacon is lecsapódhat. (VG)

Nem olcsó mulatság az Oktoberfest

Éppen Münchenbe készül, de nem tudja, mennyi pénzt vigyen magával? Eláruljuk, mennyibe kerül egy korsó sör, vagy egy pár bajor kolbász, és azt is, hogy mire számítson.

Kuba ökröket vet be az üzemanyaghiány miatt

Nyolcezer ökröt vetnek be mezőgazdasági munkákhoz. A súlyos üzemanyaghiány miatt sok traktor kihasználatlanul vesztegel.
Világgazdaság Piactér