A francia lízingcégek és a partnerkapcsolatok

Hitel | Pénzügy

Európai összehasonlításban a francia lízingpiac 13 százalékos részarányával a negyediknek tekinthető, ám szereplői, többek között a Société Générale Vendor Services Group, avagy a BNP Paribas Lease Group a legnagyobbak között vannak az európai rangsorban. Németországból a KG Allgeimeine Leasing található a top 5-ben, amely zömmel a Dresdner Bank és a Bayerische Landesbank tulajdonában található.

A francia társaságok komoly részaránya érthető is, hiszen Franciaországban a lízing 16,7 százalékos szeletet hasít ki a beruházások terén, szemben a 12,5 százalékos uniós átlaggal. Abszolút értékben azonban nem sikerült élre törni, a legnagyobb volumenű kihelyezést ugyanis Németország mondhatja magáénak. A franciaországi lízingcégek fő ügyfeleinek a kis- és középvállalatok tekinthetők, mely szektor ezzel a finanszírozási formával kevésbé kockázatosnak tekinthető. Ugyancsak francia sajátosság a partnerség: a BNP Paribas Lease Group és a német mezőgazdaságigép-gyártó vállalat, a Claas például együttműködést kötött.

A szakemberek az idén a befektetések terén további élénkülésre számítanak, ami a lízingpiacon is lecsapódhat. (VG)

Hamarosan autóval is lehet fizetni

Egy szolgáltatás lehetővé teszi, hogy egy járműfelismerő rendszerrel automatikusan megoldható legyen a fizetés két másodperc alatt, érintésmentesen.

A gazdaságot is megfertőzte a Kínából indult járvány

Az egész világgazdaságra érezteti hatását a betegség – véli a szakértő.

Új utakon az ingatlanbefektetések

Az urbanizáció felgyorsulása, az elöregedés, az e-kereskedelem és általában a technológia térhódítása új befektetési lehetőségeket kínál az ingatlanszektorban.

EU-csúcs: egyelőre nincs megállapodás az uniós költségvetésről

A hétévente zajló költségvetési tárgyalások az unió előtt álló újabb kihívások miatt minden alkalommal egyre bonyolultabbá válnak.
Világgazdaság Piactér