A francia lízingcégek és a partnerkapcsolatok

Hitel | Pénzügy

Európai összehasonlításban a francia lízingpiac 13 százalékos részarányával a negyediknek tekinthető, ám szereplői, többek között a Société Générale Vendor Services Group, avagy a BNP Paribas Lease Group a legnagyobbak között vannak az európai rangsorban. Németországból a KG Allgeimeine Leasing található a top 5-ben, amely zömmel a Dresdner Bank és a Bayerische Landesbank tulajdonában található.

A francia társaságok komoly részaránya érthető is, hiszen Franciaországban a lízing 16,7 százalékos szeletet hasít ki a beruházások terén, szemben a 12,5 százalékos uniós átlaggal. Abszolút értékben azonban nem sikerült élre törni, a legnagyobb volumenű kihelyezést ugyanis Németország mondhatja magáénak. A franciaországi lízingcégek fő ügyfeleinek a kis- és középvállalatok tekinthetők, mely szektor ezzel a finanszírozási formával kevésbé kockázatosnak tekinthető. Ugyancsak francia sajátosság a partnerség: a BNP Paribas Lease Group és a német mezőgazdaságigép-gyártó vállalat, a Claas például együttműködést kötött.

A szakemberek az idén a befektetések terén további élénkülésre számítanak, ami a lízingpiacon is lecsapódhat. (VG)

Paradicsomi állapotok a magyar adórendszerben

A jövedelmek jövőre is nagyot nőnek, az idei 15 615 milliárdos összevont adóalap 2019-re 17 046 milliárd forintra emelkedik.

Állások százezreit érinti az automatizáció

Ha egy ország megfelelően reagál a mesterséges intelligenciával érkező változásokra, akár évtizedes hátrányt is ledolgozhat.
Világgazdaság Piactér