Csökkent az Egis nyeresége

Pénzügy | Pénzügyi Hírek

Az Egis Nyrt. 32,37 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el csoportszinten a második gazdasági (harmadik üzleti) negyedévben, ez 7 százalékos emelkedést jelent az előző évihez képest – közölte a társaság. A csoport forintban kimutatott árbevétele a harmadik negyedben 9,7 százalékkal nőtt Magyarországon. A konszolidált üzleti eredmény a harmadik negyedévben 2,78 milliárd forintot tett ki, ez 9 százaléka az árbevételnek. A konszolidált adózott eredmény 2,31 milliárd forint, ez a gyógyszeripari terhek és a negatív pénzügyi eredmény miatt 55 százalékkal alacsonyabb a bázisnál. VG

Ismét csúcstámadásba kezdhet az arany

Az amerikai pénzügyminiszter-jelölt bizottsági meghallgatása után pattant fel az arany árfolyama, sőt a kibontakozó rali tegnap késő délutánra még magasabb árakat hozott.

Elefánt a szobában, avagy az adósságállomány

A kormányok előbb-utóbb kénytelenek lesznek szembe nézni azzal a kérdéssel, hogy hogyan fogják kezelni a felhalmozott államadósságot. Vélemény.

A hazai vállalatok számára is lehetőség az EU-Kína deal

A paktummal lehetővé válik a teljes mértékben európai tulajdonú autógyártó üzemek betelepítése az országba.

Megugorhat a fizetésképtelenség

A magyar válaszadók 59 százaléka 2021-re nézve a világjárványt nevezte meg az üzletmenet-megszakadások fő okaként, amit a kiberbiztonsági események követtek.
Világgazdaság Piactér