Jó hírt kaptak a focis számítógépes játékok rajongói: a világ egyik legnagyobb klubja, az olasz Juventus három év kihagyás után visszatér az EA Sports játékaiba – adta hírül a The Verge.

Az EA hétfőn bejelentette, hogy többéves partnerséget kötött az olasz rekordbajnokkal, amelynek köszönhetően a torinói futballklub ismét szerepelni fog az évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvendő futball-videojátékaiban.

Alvaro Morata of Juventus Fc goal celebrate during FC Juventus against FC Internazionale,Coppa Italia Final, at Stadio Olimpico on May 11th, 2022. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Alessio Morgese / NurPhoto via AFP

A megállapodás már a FIFA ’23-mal kezdetét veszi, azaz a szeptember 30-án megjelenő következő játékban már lesz lehetőség a zebramezeseket irányítani.

A Juventus három éven keresztül maradt ki a FIFA-játékokból. Az olasz klub rajongói azonban nem maradtak játék nélkül, a csapat a Konami rivális sorozatában, a Pro Evolution Soccerben elérhető volt ebben az időszakban.

A szerződés értelmében nem csupán a Juventus és stadionja, valamint mezei kerülnek be a játékba, a partnerség részeként a két fél számos életmódbeli és kulturális kezdeményezésen keresztül fog együttműködni, amelyek új lehetőségeket hoznak számukra a futballon kívül is.

A hír azért is kiemelt jelentőségű, mert az EA korábban bejelentette, hogy 2023-tól lemond a régi partneréről, a FIFA-ról, és egy újonnan brandelt franchise-t alapít EA Sports FC néven.

Az olasz rekordbajnokkal kötött megállapodás ékes bizonyítéka annak, hogy a névváltoztatás ellenére is határozott cél, hogy a világ legnagyobb klubjai is szerepeljenek a játékban.

A FIFA ugyanakkor kijelentette, hogy továbbra is lesz FIFA nevű játék, ehhez más fejlesztőkkel fog együttműködni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség. A szervezet olasz elnöke Gianni Infantino, májusban arról beszélt, hogy a FIFA nevét viselő játék nemcsak a leghitelesebb, hanem a legjobb is lesz a piacon.

Juventus p^layers celebrate scoring their second goal during the Italian Cup (Coppa Italia) final football match between Juventus and Inter on May 11, 2022 at the Olympic stadium in Rome. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)
Fotó: Isabella Bonotto / AFP

A FIFA név az egyetlen globális, eredeti cím. FIFA ’23, FIFA ’24, FIFA ’25 és FIFA ’26, és így tovább – a FIFA név állandó, és örökre ez marad a legjobb focis játék – tette hozzá a sportvezető.

Az EA a múlt héten mutatta be először a FIFA ’23-at, és bejelentette, hogy erősíteni fogja a női labdarúgást is a játékban.