A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon vasárnap még négy izgalmas mérkőzés vár a futballrajongókra, a nap meccse pedig a Spanyolország–Németország összecsapás lesz. Hansi Flick csapata nem engedhet meg magának több félrelépést, miután meglepő módon kikapott Japántól. 

World Cup 2022 - Germany - Japan
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A négyszeres bajnok Nationalelf mindenképpen szeretné elkerülni, hogy ismét már a csoportkör után búcsúzni kényszerüljön a vb-től, mint tette azt négy éve, Oroszországban. Hansi Flick szövetségi kapitány talán legfontosabb dolga az volt a japánoktól elszenvedett szerdai, sokkoló 2-1-es vereség után, hogy lelkileg és mentálisan felrázza csapatát, mert a spanyolok ellen már nem férnek majd bele olyan hibák, mint amilyeneket az első csoportmérkőzésen elkövettek a játékosok. A német együttes az előző négy nemzetközi meccsén összesen hat gólt kapott, vasárnap pedig az a lehetetlennek tűnő  feladat vár rá, hogy megakadályozza az első katari találkozójukon hétszer is eredményes spanyolok gólszerzését.    

A spanyolok viszont remekeltek első mérközésükön, a válogatott 7-0-ra legyőzte Costa Rica csapatát a katari világbajnokság E csoportjának szerdai nyitófordulójában. Története legnagyobb különbségű győzelmét aratta a világbajnokságon a spanyol válogatott, az eddigi rekord a bolgárok elleni 6-1-es siker volt az 1998-as franciaországi tornán.

Belgium Marokkóval, az előző tornán döntős Horvátország pedig Kanadával csap össze vasárnap a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjában, amelynek első fordulója mindössze egy gólt hozott. A horvátoknak mindenképpen nyerniük kell Kanada ellen, ha nem akarják, hogy az utolsó fordulóra, a Belgium elleni rangadóra maradjon a döntés arról, továbbjutnak-e a legjobb 16 közé.