BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az már biztos, hogy Milák Kristóf ott lesz az olimpián

A MÚSZ vezetője optimista a nyári olimpia előtt. Waldár Sándor szerint Milák Kristóf ott lesz Párizsban és érmet szerez majd.

„Bizakodó vagyok Párizs kapcsán. Kós Hubert sok örömet fog szerezni Magyarországnak, Milák Kristóf ott lesz Párizsban és ünnepelni fogjuk. 

Ő a dobogó valamelyik fokán fog végezni, valószínűleg aranyérmet szerez majd és minden bizonnyal Rasovszky Kristóf is dobogóra fog állni” – mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a Mandinernek. Az elnök azt is mondta, hogy nagyon jólesett neki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az idei évértékelőjébe beleszőtte Rasovszky vb-sikerét. 

MILÁK KristófKaposvár, 2023. április 19.
A gyõztes Milák Kristóf a 100 méteres férfi gyorsúszás döntõje után a 125. Úszó Országos Bajnokságon Kaposváron 2023. április 19-én.
MTI/Derencsényi István
Fotó: Derencsényi István

„A beruházásokért folyó diplomáciai küzdelem leginkább a nyíltvízi úszóversenyekhez hasonlít, ahol úszás közben verekedni, de legalábbis lökdösődni kell. Ebben nem vagyunk rosszak, sőt: Rasovszky Kristóf éppen most nyerte el a világbajnoki címet 10 kilométeres távon. Bravó! Mi őt szeretnénk utánozni” – mondta a miniszterelnök. 

„Bevallom, simogatták a lelkemet, a szívemet ezek a mondatok” – árulta el Wladár. 

Korábban interjút adott a Nemzeti Sportnak Szabó Álmos, a paralimpiai úszóválogatott vezetőedzője, aki Milák Kristóf edzőinek dohai távolléte alatt a versenyző kérésére segítette az edzésmunkáját. Azt is elárulta, hogy Milák Kristóf a Duna Arénában szárazföldi és vizes edzésmunkát is végez. „Nem az én tisztem elmondani, hogy Milák Kristóf hogy áll most, a felkészülését és az ehhez igazított edzésprogramot majd az edzőivel fogják valószínűleg összeállítani” – mondta.

A Világgazdaság is megírta, hogy Milák Kristóf nem jelentkezett az edzőjénél, Virth Balázsnál, így az edző Kapás Boglárkával és Márton Richárddal Dubajba repült, hogy aztán mindannyian átmenjenek a dohai világbajnokságra.  Az olimpiai és világbajnok Milák Kristóf legutóbb a 2023 márciusában rendezett felnőtt országos bajnokságon állt rajtkőre, egy hónappal a nyári, fukuokai világbajnokság előtt bejelentette, hogy 

sem fizikálisan, sem mentálisan nincs olyan állapotban, hogy a világ legjobbjai között legyen. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.