„Bizakodó vagyok Párizs kapcsán. Kós Hubert sok örömet fog szerezni Magyarországnak, Milák Kristóf ott lesz Párizsban és ünnepelni fogjuk. 

Ő a dobogó valamelyik fokán fog végezni, valószínűleg aranyérmet szerez majd és minden bizonnyal Rasovszky Kristóf is dobogóra fog állni” – mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a Mandinernek. Az elnök azt is mondta, hogy nagyon jólesett neki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az idei évértékelőjébe beleszőtte Rasovszky vb-sikerét. 

MILÁK KristófKaposvár, 2023. április 19.
A gyõztes Milák Kristóf a 100 méteres férfi gyorsúszás döntõje után a 125. Úszó Országos Bajnokságon Kaposváron 2023. április 19-én.
MTI/Derencsényi István
Fotó: Derencsényi István

„A beruházásokért folyó diplomáciai küzdelem leginkább a nyíltvízi úszóversenyekhez hasonlít, ahol úszás közben verekedni, de legalábbis lökdösődni kell. Ebben nem vagyunk rosszak, sőt: Rasovszky Kristóf éppen most nyerte el a világbajnoki címet 10 kilométeres távon. Bravó! Mi őt szeretnénk utánozni” – mondta a miniszterelnök. 

„Bevallom, simogatták a lelkemet, a szívemet ezek a mondatok” – árulta el Wladár. 

Korábban interjút adott a Nemzeti Sportnak Szabó Álmos, a paralimpiai úszóválogatott vezetőedzője, aki Milák Kristóf edzőinek dohai távolléte alatt a versenyző kérésére segítette az edzésmunkáját. Azt is elárulta, hogy Milák Kristóf a Duna Arénában szárazföldi és vizes edzésmunkát is végez. „Nem az én tisztem elmondani, hogy Milák Kristóf hogy áll most, a felkészülését és az ehhez igazított edzésprogramot majd az edzőivel fogják valószínűleg összeállítani” – mondta.

A Világgazdaság is megírta, hogy Milák Kristóf nem jelentkezett az edzőjénél, Virth Balázsnál, így az edző Kapás Boglárkával és Márton Richárddal Dubajba repült, hogy aztán mindannyian átmenjenek a dohai világbajnokságra.  Az olimpiai és világbajnok Milák Kristóf legutóbb a 2023 márciusában rendezett felnőtt országos bajnokságon állt rajtkőre, egy hónappal a nyári, fukuokai világbajnokság előtt bejelentette, hogy 

sem fizikálisan, sem mentálisan nincs olyan állapotban, hogy a világ legjobbjai között legyen.