BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milák Kristóf nem jelentkezett az edzőjénél, nélküle indulhatnak el Dubajba

Milák Kristóf továbbra is hallgat. A sportoló már jó ideje nem sok életjelet ad magáról, legutóbb a sportállamtitkár társaságban fényképezkedett.

Milák Kristóf továbbra sem jelentkezik edzőjénél, Virth Balázsnál, miközben az edző Kapás Boglárkával és Márton Richárddal szombaton Dubajba repül, hogy aztán mindannyian átmenjenek a dohai világbajnokságra – írta meg a Nemzeti Sport.

20221117_1012_SZM
Fotó: Szabó Miklós

A Virth-csoport mellett Kovács Ottó vezetésével Késely Ajna és Holló Balázs is Dubaj felé veszi szombaton az irányt, akárcsak másik két BVSC-úszó, Kovács Benedek és Németh Nándor is. 

Az olimpiai és világbajnok Milák Kristóf legutóbb a 2023 márciusában rendezett felnőtt országos bajnokságon állt rajtkőre, egy hónappal a nyári, fukuokai világbajnokság előtt bejelentette, hogy sem fizikálisan, sem mentálisan nincs olyan állapotban, hogy a világ legjobbjai között legyen. A magyar klasszis legutóbb Schmidt Ádám Facebook-oldalán tűnt fel szilveszter este, a sportért felelős államtitkárral és feleségével, Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozóval töltötte 2023 utolsó óráit. Milák edzőjétől, Virth Balázstól szeptemberig pihenőt kapott, de ezt követően sem tért vissza, és kihagyta az októberi budapesti világkupa-viadalt, majd Sós Csaba szövetségi kapitány arról beszélt, hogy nem tudja elérni az olimpiai bajnok pillangóúszót. 

Korábban a Gergely István, a Budapesti Honvéd SE ügyvezető elnöke azt mondta, hogy Milák már edz, de vízben még nem volt, és valószínűleg a napokban a vizes edzéseket is elkezdi. 

Az elnök azt is mondta, hogy minden körülmény adott ahhoz, hogy Milák ott legyen a párizsi olimpián. Hozzátette, hogy Milák riválisai minden bizonnyal felbátorodnak, és önbizalommal állnak rajtkőre vele szemben, de ezen a magyar úszó is felül tud emelkedni.  

VG-exkluzív: Hosszú Katinka szerint Milák Kristófnak nem beszólni kell, hanem hálásnak lenni

A Világgazdaságnak adott interjút a sportoló: világklasszisunk a gyermekáldás után ki szeretne jutni az olimpiára.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.