BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: magyar rendőrök teljesítenek szolgálatot Németországban

Felkészült az Európa-bajnokságra a magyar rendőrválogatott. A magyar rendőrség egy 32 fős kerettel érkezett Németországba, hogy segítsék a német kollégáik munkáját. Erre azért van szükség, mivel az Eb-re nagyon sok magyar drukker utazik.

A magyar rendőrség 32 tagból álló egysége utazott ki Németországba, hogy segítő-támogató erőként részt vegyenek az Európa-bajnokságon.

rendőrség eb kontingens
foci-eb 2024
Foci-Eb 2024: magyar rendőrök teljesítenek szolgálatot Németországban / Fotó: police.hu

A rendőrség hivatalos közleménye szerint olyan nagy számban érkeznek magyar szurkolók az Eb-re, ami indokolja, hogy a német hatóságokat magyar rendőrök segítsék a rendezvény ideje alatt. A magyar rendőrök addig teljesítenek szolgálatot Németországban, ameddig a magyar válogatott versenyben lesz.

A police.hu azt írja, hogy a rendőrválogatottba olyan kollégák kerültek, akik jártasak a közrendvédelmi, bűnügyi vagy határrendészeti területeken. Emellett a kontingens tagjai mind kiváló kommunikációs képességgel és megfelelő angol nyelvtudással rendelkeznek.

Saját egyenruhában, segédrendőrként, a német rendőrökkel közösen látnak majd el szolgálatot a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. A szurkolók a reptereken, vasútállomásokon és a főbb közlekedési útvonalakon találkozhatnak velük

– írta a rendőrség.

Foci-Eb 2024: erős kezdőcsapattal áll fel konzuli tizenegyünk a szurkolókért

Konzulok segítik a magyar szurkolókat a pénteken kezdődő németországi Európa-bajnokság ideje alatt.

A delegációnak lesz egy úgynevezett spotteri csapata is, amely a rendőrök és a szurkolók közötti kapcsolattartásért felel.

A csoportmeccsek idején Kölnben és Stuttgartban segítik a drukkereket, előkészítik a helyi rendőrökkel a szurkolók gyülekezését, vonulását.

Az összekötők többsége külföldi missziókat megjárt, a sportrendészet terén rutinos rendőr. A németországi munkájuk alatt fegyvert nem viselnek majd. Feladatukat magyar nemzeti színekkel is ellátott kék mellényben végzik.

A magyar szurkolói csoportokkal hónapok óta folyamatosan kapcsolatban vagyunk és egyeztetünk. Sportszerű buzdításra számítunk a részükről, és ebben mi is partnerek leszünk, a rendbontókkal szemben azonban határozottan fel fogunk lépni

– írta a rendőrség.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.