Miközben napjaink okostelefonjai az egyre nagyobb érintőképernyő és egyre jobb felbontás irányába haladnak, egy Los Angeles-i csapat a másik irányba indult és az e-könyv-olvasók világából ismert e-ink kijelzővel, valamint fizikai billentyűzettel készülő telefont kínál Minimal Phone néven, melyhez az Indiegogo felületén igyekszik tőkét gyűjteni.

The Minimal Phone
Fotó: The Minimal Phone

Az öltet sokak tetszését elnyerte, hiszen alig pár nappal a gyűjtés indulása után máris elérték a prototípus megalkotásához szükséges 500 ezer dollár majdnem felét. A Minimal Phone alkotói szerint a lecsupaszított telefon javítja a produktivitást, miközben kevesebb lehetőséget nyújt arra, hogy elkalandozzunk feladatainktól. 

A fekete-fehér kijelzőn nem nézhetünk videót, de a tervek szerint például az útvonaltervező alkalmazások működőképesek lesznek.

Az e-ink képernyő emellett hosszú akkumulátor időt biztosít, és kiváló szövegek olvasására, míg az írást a fizikai billentyűzet segíti majd. A Minimal Phone operációs rendszere egy módosított Android 13-ason alapul. Belül pedig 4 gigabyte RAM és 128 gigabyte tárhely segíti a felhasználók munkáját. Előoldali kamerája 8, hátoldali 16 megapixeles felbontást tud majd, az utóbbi vakut is kapott.

A telefon képes lesz Bluetooth- és wifihálózatra kapcsolódni, és NFC, valamint GPS is helyet kap benne – írja a Notebookcheck. Az Indiegogo felületén 350 dollárért lehet előrendelni a készüléket, illetve ha kettő veszünk, akkor már darabonként 300 dollárért is. A tervek szerint a Blackberryt idéző telefon augusztusra készül el.