Dunapack: 50 milliárd forintos új beruházás Dunaújvárosban

Vállalatok
A Dunapack Papír és Csomagolóanyag Zrt. és a W. Hamburger Hungária Papírgyártó Kft. új gyártó üzemegységet épít Dunaújvárosban, amelynek alapkőletétele 2007. november 9-én, 11.00 órakor lesz Dunaújvárosban.

Az új üzemegységben kizárólag (100 százalékban) hulladékpapírból fognak csomagolóanyagot gyártani, ami évente 400.000 tonna hulladékpapír felhasználását jelenti. Ez Magyarország összlakosságára vetítve 40kg/fő/év. A beruházás költsége 50 milliárd forint, amelyből az állami támogatás mértéke 3,5 milliárd forint. Az új üzemegységben 280 embert foglalkoztatnak majd.


(Az ünnepi eseményen részt vesz Dióssy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium környezetgazdasági szakállamtitkára is.)

Magyarország harcba száll a fuvarozók érdekeiért az Európai Bíróságon

A magyar kormány keresetet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához a Mobilitási Csomag irányelvi és rendeleti előírásainak megsemmisítése érdekében.

Francia tulajdonba kerül a lenti tetőcserépgyár

Az összeolvadással Európa vezető kerámia tetőcserépgyártó vállalkozása jön létre.

A felerősödő járvány mélyebbre sodorhatja a globális külkereskedelmet

Idén 7-9 százalékkal eshet a globális külkereskedelem értéke – áll az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) jelentésében.

A brit bértámogatási rendszer téríti a dolgozók bérének kétharmadát

A korábban bezárásra kötelezett cégeknek a brit kormány az előzetes tervek alapján novembertől kifizeti az alkalmazotti bérek 67 százalékát.
Világgazdaság Piactér