Esti műsorok a Minimax frekvenciáján

Vállalatok

Fő műsoridejének jobb kihasználása érdekében új esti programokat indít a Minimax gyermekcsatorna frekvenciáján a tulajdonos Mediatech Média és Kábeltechnológiai Kft. (MMK) – értesült lapunk. Információink szerint a társaság többek között az RTL Klubbal is együttműködik majd a Minimax megosztott frekvenciáján este fél nyolctól induló műsorsugárzásában.

Fái András, az MMK ügyvezető igazgatója lapunknak megerősítette a lehetséges együttműködés hírét. Az RTL Klub egyébként már április óta értékesíti a Minimax reklámidejét. Fái András konkrétumokat nem árult el, azt azonban elmondta: a cél az, hogy jól eladható csatorna legyen a Minimax utáni adásidő is. Információink szerint a megállapodás értelmében az RTL-től vásárolnának bizonyos műsorokat. Fái András azonban egyelőre nem kívánta megnevezni, hogy milyen típusú műsorokat sugároz majd a csatorna. Az adás információink szerint augusztustól indulna.

A 77 millió forint törzstőkéjű MMK Kft. április elején jelentette be, hogy megvásárolta a Minimax gyermekcsatornát, amelyben a társaság korábban kisebbségi tulajdonos volt. A műsorszolgáltató a Canal+ francia médiacsoport magyarországi leányvállalatának, a 170 millió forint törzstőkéjű Multichoice Magyarország Szolgáltató Kft.-nek a 80 százalékos tulajdonában volt. Az 1,2 millió háztartásban fogható gyermekcsatorna a piacvezető pozíció megtartását tűzte ki céljául Magyarországon. Tavaly megkétszerezte hirdetési bevételeit. Fái András elmondta: a három éve indított csatorna mára üzemi nyereséget ért el. Az AGB Hungary adatai szerint a Minimax több mint 70 százalékos közönségaránnyal bír korosztályában. Az MMK üzemelteti a Minimax Romániát is, amely egymillió háztartásban fogható.

Már épülnek az első rezsimentes házak

A hagyományos energiahordózóktól függetlenül üzemeltethető, magyar fejlesztésű lakóépület-technológia kereskedelmi forgalmazása tavaly kezdődött.

Aktívak a láncok az ingatlanpiacon

Több tucat ingatlant hirdettek meg zömében kiadásra, néhányat pedig eladásra a láncok.
Világgazdaság Piactér