Rekordbevétellel nyitott a mozikban a Most vagy soha! – ez a film producereinek és a Forum Hungary közleményéből derül ki. Az előbbiek Fülöp Péter, Csincsi Zoltán, Kriskó László, Rákay Philip, az utóbbi cég pedig a világ második legnagyobb moziüzemeltetője, a CineWorld Group PLC magyar leányvállalata és meghatározó helyet foglal el a magyarországi filmforgalmazók körében.

Rákay Philip
Rákay Philip új filmje: csak a Dűne 2. tudta megverni / Fotó: Rákay Philip / Facebook

A Most vagy soha! Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilm. Rögtön csúcsdöntéssel nyitott, hiszen 1990 óta a legnagyobb magyar filmes bevételt érte el. Ugyanis rögtön a nyitó hétvégén 75 551 nézőt – köztük sok iskolást – vonzott a magyarországi mozikba, és 162 070 136 forint bevételt generált.

Ez olyannyira kiemelkedő eredmény, hogy ezzel rögtön a Covid utáni időszak legsikeresebb magyar filmjének is minősül. Sőt, a Most vagy soha! 2024 eddigi második legnagyobb bevételét könyvelte el, hiszen 

egyedül a Dűne 2. előzte meg az első hétvége jegyértékesítése alapján.

Rákay Philip, a film kreatív producere a friss adatok kapcsán először is minden alkotótársa nevében hálás megköszönte a közönség érdeklődését és példátlan szeretetét. Szerinte a Most vagy soha! az a film, amelyet szinte mindenki szeret, aki már látta. „Szeretnénk, ha mindenki a saját szemének hinne! Tisztelet Petőfi Sándornak, Szendrey Júliának és a Márciusi Ifjaknak” – jegyezte meg.

Kijött minden idők legdrágább magyar mozija, a Petőfi-film legújabb előzetese

A Most vagy soha! több mint 4,5 milliárd forintos támogatást kapott a Nemzeti Filmintézettől. A történelmi film bemutatója jövőre csúszott.