Extra

Kijött minden idők legdrágább magyar mozija, a Petőfi-film legújabb előzetese

A Most vagy soha! több mint 4,5 milliárd forintos támogatást kapott a Nemzeti Filmintézettől. A történelmi film bemutatója jövőre csúszott.

A Most vagy soha! 2024. március 14-én kerül a mozikba. A főszerepekben Berettyán Nándort (Petőfi), Mosolygó Sárát (Szendrey Júlia), Horváth Lajos Ottót (Farkas) és Jászberényi Gábort (Meyer) láthatjuk. További szereplők: Szeredney Béla, Lukács Sándor, Fehér Tibor, Bordás, Roland, Bergendi Barnabás, Koltai-Nagy Balázs. 

Fotó: Most vagy soha/ Facebook

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy a Most vagy soha! című  forgatása tavaly kezdődött el. A produkció az eddigi legdrágább magyar nagyjátékfilm lesz a maga 

4,5 milliárd forintos költségvetésével. 

A történet az 1848-as forradalom cselekményeit dolgozta fel, a forgatókönyvet Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk jegyezték. A rendező Lóth Balázs, akinek ez a második egész estés filmje, a Pesti balhé után.

Az eredeti tervek szerint a Most vagy soha! 2023-ban debütált volna a mozikban, Petőfi Sándor születésnapjának 200. évfordulóján.

Szente Vajk: „Nekünk, magyaroknak kellene megmutatni, ami az Oppenheimerből kimaradt”

Multifunkcionális színházi ember, Jászai Mari-díjas, érdemes művész, aki ma már színészi feladatokból vállal a legkevesebbet, ellenben folyamatosan rendez és ír, illetve filmes produkciókat jegyez. A Játékszínben találkozunk, ahol éppen a Hölgyválasz című darabon dolgozik, miközben a Szent István-nap kulturális helyszíneinek kiemelt nagyköveteként készül a hétvégére is. Interjú Szente Vajkkal.

 

 

Rákay Philip Szente Vajk Petőfi magyar film
Kapcsolódó cikkek