A Bábolna Rt. rövid távú stratégiájában is Közép-Kelet-Európa ágazatvezető cége kíván lenni, amelyhez a Hajdú-Béttől hozzájuk kerülő mintegy 70 százalékos piaci szelet jelentős lépés - tájékoztatta a Magyar Rádiót Marczali Gábor vezérigazgató.

A debreceni feldolgozót már hosszabb ideje bérlik, de megegyeztek a törökszentmiklósi telephely hűtőkapacitásának átvételében is, ahol logisztikai központjuk lesz. A csirkeneveldék is érdeklik őket, de azok, a vezérigazgató szerint már csak a felszámolási eljárás lezárultával kerülhetnek hozzájuk. A bérleményekből, amennyiben érdemes, később saját tulajdon is lehet. A munkahelyek megmaradnak, sőt Debrecenben létszámot bővítenek, hiszen napokon belül újra kezdi működését a kacsasütő, de Törökszentmiklóson is kellenek a jól dolgozók.

A két telephelyen összességében több mint ötszáz embernek nem kell féltenie állását. A mezőgazdasági termelőket megkeresik és ajánlatot tesznek számukra, de a Hajdú-Bét más beszállítói is esélyt kapnak. A Bábolna Rt. menedzsmentje egyébként ebben az évben a sorozatos veszteségek után már szerény, 70-100 millió forintos mérleg szerinti eredményre számít.(MR)