Felújítják, és mintegy 3600 négyzetméterre kibővítik a kazincbarcikai kórházat. A rekonstrukciót a napokban kezdték el - tájékoztatta lapunkat Trencsényi Erzsébet, a kórház igazgatója. A 2,6 milliárd forint címzett támogatással és 50 milliós önkormányzati önrésszel megvalósuló beruházást a közbeszerzési eljáráson nyertes FK Raszter-Adeptus konzorcium végzi. Az 1969-ben épült kórház épületgépészeti felújítása nem tűr halasztást, hiszen a korszerűtlen berendezések miatt nagyon sokba kerül a fűtés - hangsúlyozta az igazgatónő.

Új kórházi szárny épül, a meglévő épületrészeket felújítják, a 330 ágyas intézetet komfortosítják. A teljes épületgépészeti rendszert megújítják, nyílászárócserét is végeznek, s egy központi műtőblokkot alakítanak ki. Létrehoznak egy központi betegfelvételi és egy sürgősségi betegellátó egységet, ideköltözik az intenzív osztály is.

Trencsényi Erzsébet elmondta: ezen a héten tárgyal az önkormányzat képviselő-testülete arról, hogy a mentőállomás a kórház egyik épületébe költözne, a mentőszolgálat pedig közvetlenül az intézmény mellé települne. Így egy komplex egészségügyi centrum jönne létre. A mentőautók számára pedig egy teremgarázst építenének. A mentőszolgálat az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztériumtól kap támogatást a beruházásra, míg a kazincbarcikai önkormányzat átengedi a kórház épületének egy részét.

A tervek szerint a felújítást 2005 őszén fejezik be. (VG)