Magyar gazdaság

Kegyes a minisztérium: 700 millió turisztikailag is kiemelkedő fesztiválokra

Mintegy 700 millió forintos keretösszeggel pályázatot írt ki az ÖM, az NKA-val közösen a 2009. évi turisztikai vonzerővel bíró kulturális rendezvények/fesztiválok támogatására.

A pályázati kerethez az ÖM 400 millió, az NKA 300 millió forinttal járult hozzá. A pályázat idén is nyílt formában, a 2007. és 2008. évi NKA-val való együttműködés folytatásaként jelent meg. A támogatási keret a 2008. évihez képest 300 millió forinttal emelkedett.

A pályázat révén azok a rendezvények kaphatnak támogatást, amelyek a kulturális és turisztikai szakmai szempontoknak egyaránt megfelelnek, magas kulturális értéket képviselnek, költségvetésük eléri az 50 millió forintot, széles tömegeket mozgatnak meg és a közönség létszáma legalább 10 ezer fő. A szakmai értékelés szempontjai között meghatározó, hogy a rendezvény mennyiben járul hozzá az országkép kedvező alakulásához a kulturális értékteremtéshez, mekkora a rendezvény vonzáskörzete és látogatottsága, valamint hogyan illeszkedik a helyszín hagyományaihoz, turisztikai kínálatához.

A pályázati keretből 100 millió forint áll rendelkezésre kulturális célokat is teljesítő gasztronómiai rendezvények támogatására. Ezen rendezvényeknél az előírt minimális költségvetés 15 millió forint, a közönség létszáma pedig legalább 3 ezer fő.

A támogatás mértéke a rendezvény összköltségének legfeljebb 25 százaléka, maximum 30 millió forint lehet. A pályázati kiírás anyaga az Önkormányzati Minisztérium honlapjáról (www.otm.gov.hu) letölthető.
A pályázat kezelője az NKA. A pályázati adatlapot sikeres regisztráció után, kizárólag az NKA internetes portálján (www.nka.hu), on-line módon lehet benyújtani. Az on-line pályázati adatlap 2008. szeptember 30-ig lesz elérhető a portálon.

támogatás OKM fesztivál
Kapcsolódó cikkek