Magyar gazdaság

Pénzt osztottak a minisztériumoknak - Ki mennyit kapott?

Összesen közel hatmilliárd forintot költött el a kormány a költségvetés általános tartalékából az elmúlt napokban megjelent határozat szerint – írja a Népszabadság.

Bár nagy volt a fogadkozás az utóbbi hónapokban, hogy az év végéhez közeledve nem lesznek eseti jellegű kifizetések az államigazgatásban, mert minden fillérre szükség van a hiánycél betartásához, úgy tűnik, némi pénzt azért szétosztanak a minisztériumi dolgozók között. De nem csak erre, hanem dologi kiadásokra is kapnak pluszpénzt a tárcák – olvasható a Népszabadságban.

A sorból nem maradt ki a Miniszterelnöki Hivatal, az itt dolgozók személyi juttatásaira 239,7 millió forintot csípnek le a tartalékból, megfejelve a járulékokkal (ami aztán a tb-alapoknál landol, így nem rontja az államháztartás konszolidált, tehát a büdzsé és a tb-kasszák közti pénzmozgást figyelembe vevő egyenlegét).

Több mint 650 millió forint vándorol az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz: a pénz végül a rendőrökhöz kerül. S nem ez az egyetlen tétel, ami a rendvédelem anyagi megerősítését szolgálja, további közel 1,5 milliárd forinttal emelkedik a terület személyi juttatásokra elkölthető kerete, amiből a rendőrség mellett részesedik a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata, a Büntetés-végrehajtás és a Rendőrtiszti Főiskola is.

államigazgatás Miniszterelnüki Hivatal minisztérium kifizetés tb átcsoportosítás
Kapcsolódó cikkek